Matavfall uten emballasje

Kjøkken- og matavfall, eller våtorganisk avfall, omfatter organisk nedbrytbart matavfall og avfall fra næringsmiddelindustri, restauranter, catering, kantiner, og kjøkken.

Her finner du informasjon om matavfall uten emballasje. 

Sett deg godt inn i hvordan du sorterer avfallet. Da går mest mulig til gjenvinning, og du unngår gebyr for feilsortering. 

 

Last ned og skriv ut:

Plakat matavfall uten emballasje

Kan inneholde

Kjøkken- og matavfall fra restauranter, kafeer, butikker, kantiner og lignende
Skrell, skrotter, grut, eggeskall, brød, frukt, bein, nøtteskall, rekeskall, etc.

Skal ikke inneholde

Emballasje (plast, glass, metall)
Bestikk og annet metall
Blomster og hageavfall
Treverk 
Jord, sand og grus
Tekstiler
Annet avfall

Innsamling

Beholdere som tømmes med komprimatorbil eller byttes med skapbil.

Gjenvinning

Produksjon av biogass og jordprodukter.

Behandling

På mottaket foretas en mottakskontroll og visuell kvalitetskontroll. Matavfallet blir levert til et biogassanlegg, eller det komposteres og blir til jordforbedringsprodukter. Biogass blir ofte benyttet som drivstoff til bybusser.

I Franzefoss er vi opptatt av å finne den mest miljøvennlige behandlingen av avfallet, og samtidig holde det totale klimaavtrykket nede. Transportavstand mellom gjenvinningsanlegg og behandlingsanlegg, type avfall og ikke minst mengde, er derfor faktorer som kan påvirke hvordan ditt lokale Franzefoss gjenvinningsanlegg behandler avfallet.

Det mener vi er med å gjøre oss til samfunnets beste valg.

Last ned komplett sorteringsguide

Vi har tilpassede sorteringsguider for flere bransjer.

Last ned her Next
Sorteringsguider foto web