Franzefoss-fond bidrar til gründervirksomhet

4. juni 2021
Del dette innlegget
Franzefoss-fond bidrar til gründervirksomhet
Franzefoss

Skrevet av:
Franzefoss

Gründerjakten er en case-konkurranse i regi av Start NTNU i Trondheim, en non-profit studentorganisasjon som jobber for å inspirere studenter til å se mulighetene innenfor innovasjon og entreprenørskap. Franzefoss-fondet bidrar til gjennomføring av arrangementet, der vinnerne av konkurransen vil få et bidrag for å realisere sin ide.

 

Gründerjakten

- Vi har gjort en del research for å finne fond som kan bidra til å støtte prosjekter som ønsker å utgjøre en forskjell for andre, enten det er utdanning eller annet. På den måten kom vi over Franzefoss-fondet, forteller Eirik Kristoffer Myking, som studerer samfunnsøkonomi og administrasjon på NTNU.

Gründerjakten er et arrangement med fokus på oppstartsbedrifter, og det skal avholdes i september 2021. Det legges til rette for at ca 40 deltakere skal gjennomføre ulike oppgaver knyttet til de ulike fasene en bedrift i startgropen må gjennom. Fra idemyldring til kapitalinnhenting. Underveis får studentene veiledning fra ildsjelene i Gründerjakten, samt andre organisasjoner.

 - Vårt mål er å inspirere folk til å starte en egen bedrift. Vi vil avkrefte myten om at man må være en Elon Musk-type for å skape noe eget. Vi tror mer på lyst, vilje og engasjement fortsetter Myking.

Bred kunnskap

Det er seks studenter som står bak Gründerjakten og de går på forskjellige studier på NTNU. Alt fra økonomi og administrasjon til ingeniørfag, kybernetikk, kjemi og psykologi. Prosjektet de har startet er blitt en viktig plattform for læring, samt å skape selvtillit til å realisere ideer og drømmer.

 - Vi har en veldig god spredning av studier i gruppen, og vi utfyller hverandre godt. Den differensierte kunnskapen i teamet mener jeg er en av våre sterkeste sider. Vi har videre pushet hverandre ut av comfortsonen og jeg er stolt av hvordan gruppen har samarbeidet og utviklet seg, utdyper Myking.

Inspirasjon og forventninger

Gruppen i Gründerjakten håper prosjektet har skapt inspirasjon og glede både underveis i studiene, og videre ut i arbeidslivet for de som drømmer om å gå videre innen innovasjon og entreprenørskap. Gruppen er opptatt av å komme ut i en dynamisk arbeidskultur etter endte studier. De har forventninger om å møte engasjerte mennesker som har god motivasjon for det de gjør.

 - Det å normalisere entreprenørskap er utrolig viktig. Dette handler om å bruke teknikker fra entreprenørskap innad i bedriften. I mine øyne er dette en suksessfaktor for et motiverende arbeidsmiljø, men også å se løsninger for konkurransefortrinn, økt lønnsomhet og andre forbedringer i en organisasjon, forteller den engasjerte studenten.

Glad for støtten

Myking er takknemlig og stolt over samarbeidet i gruppen bak Gründerjakten, og til organisasjonen Start NTNU. Alle i gruppen ser spent frem til resultatene av det harde arbeidet i september.

- Jeg vil gi en stor takk til Franzefoss som gir oss denne støtten, og dermed er med å realisere dette prosjektet. Det er en utrolig mulighet å kunne søke om støtte til å organisere og produsere noe man virkelig brenner for, avslutter Eirik Kristoffer Myking.


***

Neste søknadsfrist for Franzefoss-fond og -stipend er 1. september 2021.

Les mer om fond og stipend her

Del dette innlegget

Kontakt oss

Har du spørsmål, eller ønsker du et uforpliktende tilbud? Ta kontakt med oss, så kommer vi tilbake til deg så fort som mulig!