Franzefoss ambassadør for Yrkesfagenes år 2018


Franzefoss ambassadør for Yrkesfagenes år 2018

Anja Sønstevold | 04. mai 2018
2 minutter lesetid


Det er estimert et behov for 30 000 fagarbeidere i 2030. For å snu trenden fra en akademisk utdanning til en mer yrkesfagrettet, har Kunnskapsdepartementet startet kampanjen «Yrkesfagenes år 2018».

– Kampanjen skal øke innsikt om yrkesfag, øke unges interesse, øke antall lærebedrifter og læreplasser og synliggjøre yrkesfagene. Franzefoss vil bli en viktig aktør som bidrar med å utvikle fremtidens stolte fagarbeidere, sier daglig leder i Opplæringskontoret for mekaniske fag, Lise Hetty Olsen.

Bygge kompetanse                                                             

Franzefoss har jobbet med lærlinger siden 1990-tallet, og er valgt ut som en av flere ambassadører for kampanjen.

– Vi er stolte av å kunne bidra til å løfte fokuset på yrkesfagene. Gjennom å være ambassadører tar vi både samfunnsansvar og bransjeansvar, men like viktig er det å være med på å bygge kompetanse vi har bruk for nå og i fremtiden, sier kompetanse- og rekrutteringsrådgiver i Franzefoss, Gro Rongved-Skui.

– Franzefoss ser fremover og tar samfunnsansvar på alvor

Opplæringskontoret for mekaniske fag er glade for å ha Franzefoss med på laget.

– Jeg kjenner vedlikeholdsleder på Franzefoss’ gjenvinningsanlegg på Haraldrud, Øystein Ytrøy, som en seriøs og ansvarsfull faglig leder, og Gro viste stort engasjement for lærlingordningen og hadde stort fokus på kompetanseheving i bedriften. Franzefoss ser fremover og tar samfunnsansvar på alvor, sier Olsen.

Vil strukturere arbeidet med lærlinger

Franzefoss har i dag lærlinger på flere anlegg, men erfaringen og tilgangen varierer. Gjennom kampanjen ønsker Rongved-Skui å strukturere arbeidet med lærlinger i bedriften.

– På sikt er målene å ha samlede inntak, jobbe enda tettere med skoler og opplæringskontor og sikre jevn tilstrømming av kandidater på alle våre anlegg landet over ut fra kompetanse og behov. Vi ønsker å være den foretrukne bedriften for fagarbeidere innen gjenvinningsfaget, fjell- og bergverksfaget og anleggsmaskinmekanikerfaget, avslutter Rongved-Skui.

Andre leste også