Dette bør du gjøre før dugnaden

Del dette innlegget
Dette bør du gjøre før dugnaden
Franzefoss

Skrevet av:
Franzefoss

Vi gjør oppmerksom på at nye sorteringskrav eller andre endringer vedrørende kildesortering kan ha oppstått etter at dette blogginnlegget ble skrevet og publisert.

Har du begynt å planlegge dugnad i borettslaget eller sameiet? Et sikkert vårtegn her i Franzefoss er når det tikker inn bestillinger på containere fra sameier og borettslag – det er tid for dugnad!

Som med alt annet, er god planlegging nøkkelen for en vellykket dugnad, og her gir vi deg noen gode tips på veien.


Sjekkliste før dugnad


1. Få oversikt over hvilke oppgaver som må gjøres


Skal det rakes, kostes, lukes, plantes, repareres og ryddes? List opp alle oppgavene som må gjøres.

Har dere en vaktmester, bør denne involveres, siden det oftest er den personen som har best overblikk over aktuelle vedlikeholdsoppgaver i borettslaget. Kartlegg alle forefallende oppgaver og lag en oppgave- og utstyrsliste i prioritert rekkefølge i god tid før dugnaden.
Ved å lage en liste med alle oppgavene kan beboere skrive seg på det de helst vil gjøre når de kommer. Dermed blir det enkelt å holde kontroll med hva som gjenstår til nestemann som kommer, og folk får velge oppgaver de har lyst til å gjøre. 

Les også: Tette rør, fulle sandfang eller trege avløp? Vi Franzefoss hjelper deg!

 

2. Leie container og beholdere

Hvor skal hageavfallet kastes? Og hva med alt dere fant på loftet eller i kjelleren? Hva gjør dere med spraybokser eller ødelagte brødristere og kaffetraktere? 

Det er fort gjort at dugnadsånden daler i det man møter på utfordringer. Ved å leie containere og beholdere som er egent til ulikt avfall som kan dukke opp, sikrer dere at mest mulig går til gjenvinning og dere slipper utallige turer til miljøstasjonen.  

Les også: Forbud mot sorte/fargede søppelsekker

Et godt tips er å plassere beholdere nært det stedet avfallet blir produsert. Står det langt unna, kan veien dit bli for lang, noe som fører til dårligere sortering og tregere arbeidsflyt.

Her gir vi deg tips til hvilke beholdere og containere du bør bestille:

Åpen krokcontainer 20m3
Dette er den mest praktiske containeren for hageavfall. Åpen krokcontainer har en smart bakdør slik at du enkelt kan trille eller bære hageavfall rett inn. Container passer også for blandet avfall

Åpen liftcontainer 10m3
Åpen liftcontainer er den mest populære ryddecontaineren og brukes til blandet avfall.


3. Planlegg for hygge

Legg gjerne opp til felles mat, barnepass, leker og ryddekonkurranser, og kanskje en fest til slutt på dugnadsdagen. Dersom dere klarer å arrangere en vellykket dugnad, både arbeidsmessig og sosialt, står folk igjen med et positivt inntrykk av dugnadsdagen. Da blir det lettere å invitere til neste års dugnad.


4. Informer alle i god tid om når det blir dugnad og hva som skal gjøres


Når datoen er satt, må det informeres om, gjerne med et skriv i postkassen. Det finnes gode digitale kommunikasjonsløsninger som med få tastetrykk lar styret sende ut slike beskjeder til alle beboere. Det kan være en god idé å bruke SMS, e-post og sosiale medier til å skape oppmerksomhet og engasjement rundt dugnaden.

Les også: Våren er også tiden spyling og rens av rør og sandfang.

 

Bestill container av oss idag!

Del dette innlegget

Kontakt oss

Har du spørsmål, eller ønsker du et uforpliktende tilbud? Ta kontakt med oss, så kommer vi tilbake til deg så fort som mulig!