Den perfekte singelen til gårdsplassen

Den perfekte singelen til gårdsplassen

Skrevet av Franzefoss
07. apr 2021 | 3 min read

Den perfekte singelen til gårdsplassen

En gårdsplass er mer enn en parkeringsplass. Den er med på å smykke inn huset, og er gjerne førsteinntrykket man får av eiendommen. 

Er det mulig å få en pen gårdsplass, som krever lite vedlikehold, og som ikke koster skjorta? Ja, absolutt, og i denne artikkelen viser vi deg hva slags singel du bør velge.

 

8/11 mm – den mest populære singelen

Gårdsplass-singel, eller hagesingel om du vil, er den mest brukte på gårdsplass og på gangstier rundt huset. På fagspråket heter den 8/11 mm og er naturlig knust bergmateriale. Den ser pen ut, og legger seg stødig og låst på gårdsplassen. Et pluss er også at 8/11 mm ikke fester seg under skosålen, og dermed unngår man å dra med seg singel og støv inn i huset.

Les også: Hva er forskjellen mellom pukk og grus?

 

Fordelene ved å velge singel på gårdsplassen

Det er flere fordeler ved å velge singel på gårdsplassen eller rundt huset, blant annet at det går mye fortere enn å legge asfalt eller belegningsstein. Har du først lagt 8/11-singel på gårdsplassen, kan du senke skuldrene – denne singelen krever nemlig minimalt med vedlikehold. Går du over med riven noen ganger i løpet av året, har du en pen gårdsplass i mange år fremover.

8/11 mm inneholder ikke 0-stoffer og drenerer derfor overflatevann på en effektiv måte. Samtidig er singel et billigere alternativ til belegningsstein eller asfalt.

Les også: Derfor er Franzefoss riktig valg når du skal kjøpe pukk

 

Hvor mye singel trenger jeg til gårdsplassen min?

For at vi i Franzefoss skal kunne hjelpe deg med å finne ut hvor mye singel du har behov for, trenger vi å vite hvor mange kvadratmeter som skal dekkes (lengde x bredde = kvadratmeter – m²).

Du kan også selv regne ut hvor mye singel du trenger (kubikkmeter - m³).

Kvadratmeter (m2) x tykkelse (m) = antall m³  

Husk at et godt resultat alltid krever godt forarbeid. Et velegnet underlag som subbus 0/8 eller 0/16 bør ligge såpass lenge at den har blitt hard før singel legges på, ellers trykkes singelen ned i subbusen. Dette er en god start for et godt resultat som holder seg lenge. Som nevnt bør singelen legges med en tykkelse på 5 cm. Om ønskelig  kan den komprimeres med en vibratorplate eller lignende. 

 

Trenger du singel til gårdsplassen din? Vi i Franzefoss står klar til å hjelpe deg! Vi tilbyr hjemlevering, og singel i storsekk. Ved noen anlegg kan du hente singel selv, men kontakt ditt nærmeste Franzefoss-anlegg, da dette ikke gjelder alle anleggene våre.

FINN DITT NÆRMESTE PUKKANLEGG

Andre leste også

Last ned guide til kildesortering

I disse sorteringsguidene har vi samlet informasjon om de avfallstypene du antagelig er kjent med dersom du jobber innen bygg og anlegg, lager, eller handel og eiendom.

Last ned her