Den perfekte singelen til gårdsplassen

Del dette innlegget
Den perfekte singelen til gårdsplassen
Franzefoss

Skrevet av:
Franzefoss

En gårdsplass er mer enn en parkeringsplass. Den er med på å smykke inn huset, og er gjerne førsteinntrykket man får av eiendommen. Du lurer kanskje på om det er mulig å få en pen gårdsplass som krever lite vedlikehold og som ikke koster skjorta? Svaret er ja, og nedenfor får du mer informasjon rundt hvilken type singel du bør/kan velge.

8/11 mm – den mest egnede og populære singelen

Gårdsplassingel, eller hagesingel er den mest brukte steinen på gårdsplass og på gangstier rundt huset. På fagspråket heter den 8/11 mm og er naturlig knust bergmateriale (pukk). Den ser pen ut, og legger seg stødig og "låst" på gårdsplassen. Et pluss er at 8/11 mm ikke fester seg under skosålen, og man unngår å dra med seg singel og støv inn i huset.

Noen ønsker naturgrus som singel. Stein som ikke er knust, men formet av naturkreftene. Dette er ofte en fin dekorstein, men den legger seg ikke like godt/stødig på gårdsplassen som pukk.

Les også: Hva er forskjellen mellom pukk og grus?

Fordelene ved å velge singel på gårdsplassen

Det er flere fordeler ved å velge singel på gårdsplassen eller rundt huset, blant annet er det mye raskere å legge enn asfalt eller belegningsstein. Har du først lagt 8/11 på gårdsplassen kan du senke skuldrene, da denne singelen krever minimalt med vedlikehold. Går du over med riven noen ganger i løpet av året, har du en pen gårdsplass i mange år fremover.

8/11 mm inneholder ikke finstoff og drenerer overflatevann på en effektiv måte. Videre er den et billigere alternativ til belegningsstein eller asfalt.

Hvor mye singel trenger jeg til gårdsplassen min?

For at vi i Franzefoss skal kunne hjelpe deg med å finne ut hvor mye singel du har behov for, trenger vi å vite hvor mange kvadratmeter som skal dekkes (lengde x bredde = m²). Du kan også selv regne ut hvor mye singel du trenger (kubikkmeter - m³).

Kvadratmeter (m2) x tykkelse (m) = antall m³  

Husk at et godt resultat alltid krever godt forarbeid. Et velegnet underlag som subbus 0/8 eller 0/16 bør legges først. Det burde ligge såpass lenge at det hardner før singelen blir lagt, ellers trykkes steinene ned i subbusen. Dette er en god start for et godt resultat som holder lenge. Singelen bør legges med en tykkelse på ca 5 cm. Om ønskelig  kan den komprimeres med en vibratorplate eller lignende. 

Les også: Derfor er Franzefoss riktig valg når du skal kjøpe pukk

Trenger du singel til gårdsplassen din? Besøk vår nettbutikk for å se vårt produktutvalg og priser. Vi tilbyr hjemlevering med lastebil og tipp, samt i storsekk. Ved noen anlegg kan du også hente singel selv.

Gå til nettbutikken

 

Del dette innlegget

Kontakt oss

Har du spørsmål, eller ønsker du et uforpliktende tilbud? Ta kontakt med oss, så kommer vi tilbake til deg så fort som mulig!