10. januar 2022

Viktigheten av mineraler og bergarter i samfunnet engasjerer trainee i Franzefoss

Del dette innlegget
Viktigheten av mineraler og bergarter i samfunnet engasjerer trainee i Franzefoss
Franzefoss

Skrevet av:
Franzefoss

Hedvig Åstebøl, sivilingeniør i berg fra NTNU, har fra 1. mai til 31. desember vært trainee hos Franzefoss’ pukkanlegg på Steinskogen i Bærum. 

- Da jeg lærte hvor viktig mineraler og bergarter er på så mange områder i samfunnet bestemte jeg meg for at jeg ville jobbe i bergindustrien, forteller Hedvig.

Hun er del av Norsk Bergindustris traineeordning der man er ute hos tre ulike bedrifter over en periode på to år. Franzefoss er Hedvigs andre bedrift.

Bergingeniør
Som bergingeniør jobber man med oppgaver relatert til å utnytte og forholde seg til den stedgitte geologien. Det kan omhandle alt fra utvinning av bergarter eller mineraler til ulike produkter, bygging av vei og tunnel, samt forholde seg til naturstyrte prosesser som for eksempel ras.

- Jeg har alltid vært fascinert av naturkrefter relatert til geologi, som jordskjelv, vulkaner og skred. I tillegg ønsket jeg å jobbe med noe som virkelig har betydning for samfunnet, fortsetter Hedvig.

Bærekraft
I Franzefoss har hun jobbet med mye forskjellig både ute og inne. Hun har blant annet vært med på feltkartlegging av geologi, deltatt i laboratoriearbeid og jobbet med miljødeklarasjoner (EPD; Environmental Product Declaration).

- Da jeg begynte å jobbe i Franzefoss ble jeg overrasket og imponert over hvor stort fokus Franzefoss har på bærekraft. Det har vært veldig gøy å se og gjør meg optimistisk på bergindustriens fremtid, forteller den engasjerte bergingeniøren.

Når Franzefoss tar inn traineer samarbeider selskapet med et opplæringskontor, eller andre bedrifter innen relevante fag, og følger en fast opplæringsplan.

- I løpet av traineeperioden min hos Franzefoss har jeg lært mye om geologi og pukkvalitet. I tillegg har jeg lært om gode arbeidsmetoder av ansatte i Franzefoss som jeg vil ta med meg videre i arbeidslivet, avslutter Hedvig.

Franzefoss ønsker en engasjert og flink bergingeniør lykke til videre med traineeordningen.

Del dette innlegget
New call-to-action

Kontakt oss

Har du spørsmål, eller ønsker du et uforpliktende tilbud? Ta kontakt med oss, så kommer vi tilbake til deg så fort som mulig!

Last ned guide til kildesortering

I disse sorteringsguidene har vi samlet informasjon om de avfallstypene du antagelig er kjent med dersom du jobber innen bygg og anlegg, lager, eller handel og eiendom.

Last ned her Next