30. juni 2020

Sammen skal vi klare dette!

Del dette innlegget
Sammen skal vi klare dette!
Franzefoss

Skrevet av:
Franzefoss

Da Norge stengte ned 12. mars, fryktet vi det verste. Franzefoss’ to datterselskaper, Franzefoss Gjenvinning og Franzefoss Pukk havnet i en uvirkelig situasjon da koronakrisen rammet oss. Nå, tre og en halv måned senere, råder det en forsiktig optimisme.

Ledelsen i Franzefoss var raske med å opprette operativ kriseledelse når pandemien rammet. Hovedfokus var å hindre at korona-viruset rammet liv og helse, samtidig som vi måtte sikre drift av samfunnskritiske oppgaver. Videre var det viktig å sikre at selskapet skulle komme seg igjennom en unntakstilstand på best mulig vis. Det har vært, og er, en felles stor innsats i konsernet.

- Vi har heldigvis så langt unngått smitte på våre anlegg, og ingen av våre ansatte er alvorlig syke. Dette er vi veldig glade og takknemlige for, forteller konsernsjef Truls Markussen.

Franzefoss har gradvis åpnet kontorene igjen i takt med at Norge åpner. Det er under tett oppfølging av myndighetenes råd og med kontinuerlig evaluering av situasjonen. Smitteverntiltakene er strenge, og en tydelig kommunikasjon mellom ledere, ansatte og tillitsvalgte er svært viktig.

- Det har vært noen krevende og svært spesielle måneder, og det har vært en intens jobb for å innføre tiltak og opprettholde bærekraftig drift, fortsetter konsernsjefen.

Koronakrisen er på langt nær over, og kanskje ser vi bare startfasen. Franzefoss har fortsatt utfordringer og bekymringer, men noe har også gått bedre enn fryktet.

- Koronakrisen har rammet Franzefoss Gjenvinning hardt flere steder, men nedgangen i avfall ble ikke så ille som vi forventet, sier daglig leder i selskapet, Ståle Nistov.

Nedgangen er varierende hos selskapets avfallsanlegg. Aktiviteten er for øyeblikket i ferd med å ta seg noe opp igjen, men det kan ta lang tid å komme tilbake til mer normale tilstander. 

- Som leverandør til hele Norges næringsliv ser vi ennå ikke de fulle konsekvensene av koronakrisen. For eksempel har byggebransjen frem til nå hatt mye aktivitet, men om dette fortsatt gjelder etter sommeren vet vi ikke, presiserer Ståle.

Franzefoss Pukk har til nå hatt god drift. Dette er mye på grunn av en varm vinter på Østlandet som har ført til at mange prosjekter har startet tidligere enn normalt. Utsiktene videre er det allikevel vanskelig å vite noe om.

- Koronakrisen har ikke rammet Franzefoss Pukk så hardt, og vi har klart å holde oss til planen så langt i år, bekrefter daglig leder Helge Jenssen. Vi har ingen permitterte, og står på for å være fullt operativ for våre kunder. Vi registrerer samtidig at byggebransjen kan miste litt av farten ut dette året og inn i 2021, fortsetter han.

Månedene som har gått har vært krevende for alle ansatte i Franzefoss. Godt pågangsmot og vilje er allikevel i aller høyeste grad tilstede.

- Innføring av gode smitteverntiltak, og en formidabel innsats fra våre ansatte har vært med på å holde koronaviruset på avstand. Det har bidratt til at alle våre anlegg har kunnet holde åpent, konstaterer Helge.

Franzefoss har, på lik linje med de fleste andre bedrifter, måttet gå over til en digital hverdag hvor mange arbeidsprosesser er svært forandret.

- Jeg er imponert over hvor smidig de ansatte har omstilt seg. Flere har hatt hjemmekontor inkludert hjemmeundervisning og barnepass, samtidig som de har blitt tvunget inn i en digital fartsreise. Det gjør meg utrolig stolt, sier Ståle. Overgangen til en mer digitalisert hverdag har fungert bra både for våre ansatte og våre kunder. Det er viktig lærdom å ta med seg i fremtiden, legger han til.

Franzefoss har så langt holdt hjulene i gang, og Norge er i ferd med å åpne igjen. Samtidig er landet vårt, og verden for øvrig, i en økonomisk krise.

- Dette vil merkes i lang tid fremover, og vi må fortsatt være forberedt på endringer og takle nye omstillinger, sier Truls. Han har stor tro på at Franzefoss er i stand til å få det til, og ser fremover med forsiktig optimisme.

- Sammen har vi lagt ned en kjempeinnsats i en svært vanskelig periode og vi skal stå sammen i tiden som kommer. Tusen takk så langt til våre kunder og ansatte. Vi ønsker alle en velfortjent og fin sommerferie, avslutter han.

Franzefoss ønsker alle en riktig god sommer. Ta vare på hverandre og husk smittevernreglene. Sammen skal vi klare dette!

Del dette innlegget

Last ned guide til kildesortering

I disse sorteringsguidene har vi samlet informasjon om de avfallstypene du antagelig er kjent med dersom du jobber innen bygg og anlegg, lager, eller handel og eiendom.

Last ned her Next