Kraftig økning i CO2-avgiften for avfall til forbrenning

Del dette innlegget
Kraftig økning i CO2-avgiften for avfall til forbrenning
Franzefoss

Skrevet av:
Franzefoss

Vi gjør oppmerksom på at nye sorteringskrav eller andre endringer vedrørende kildesortering kan ha oppstått etter at dette blogginnlegget ble skrevet og publisert.

Økt CO2-avgift på forbrenning av restavfall 

Den 1. januar i år økte avgiften på avfall som sendes til forbrenning. Den vedtatte CO2 avgiften økes med 354 kroner per tonn, noe som er en betydelig oppgang fra forrige avgift på 131 kroner per tonn. Dette betyr at den offentlige avgiften på avfall til forbrenning koster 485 kroner per tonn for våre bedriftskunder. Denne økningen er hensyntatt i prisjusteringen på blandet avfall.  

 

Avgiftsplikten omfatter utslipp til luft av fossil CO2 (karbondioksid) ved forbrenning av avfall, og gjelder for innlevering av avfall til forbrenningsanlegg. Hensikten med den kraftige økningen i CO2-avgiften er å bidra til økt kildesortering hos norske bedrifter. Ved å kildesortere går avfallet til materialgjenvinning og blir dermed lenger i kretsløpet. 

Les mer på skatteetaten.no

 

Trenger du rådgivning?

Vi har i løpet av fjoråret bistått mange av våre kunder med gjennomgang av sine avfallsløsninger. De har gjennom rådgivning fra oss fått redusert mengden blandet avfall og dermed fått en høyrere sorteringsgrad og en mer bærekraftig avfallsløsning. Det er viktig for oss å kunne se på din løsning i dag som eksisterende eller ny kunde, og vi svarer gjerne på spørsmål. Kontakt ditt lokale kundesenter eller les mer om hva vi kan tilby her

Del dette innlegget
New call-to-action

Kontakt oss

Har du spørsmål, eller ønsker du et uforpliktende tilbud? Ta kontakt med oss, så kommer vi tilbake til deg så fort som mulig!