Kaster mengder med papp hvert år: – Vi er avhengig av å få det kjapt bort

15. desember 2022
Del dette innlegget
Kaster mengder med papp hvert år: – Vi er avhengig av å få det kjapt bort

Cenco har én utfordring mindre med Franzefoss på laget.

Damian Jezak rygger inn ved Kilden kjøpesenter i Stavanger. På lasteplanet står to containere av den litt mindre typen.

– Helt perfekt!

Kjell Erik Kjos er teamleder i Cenco og passer på at kontainerne blir plasserte rett ved kjøpesenterveggen. Innenfor døra skal en helt ny butikk monteres. Hyller skal skrus og festes og alt skal bli klart på en uke. Slikt blir det mye søppel av.

Palle på palle med monteringsklare hyller og annet inventar blir trillet inn i butikken, klar til å pakkes ut og settes opp.

– Det blir mye papp og da er vi avhengig av å få det kjapt bort for å holde det ryddig, sier Kjos og slipper ivrige arbeidere forbi.

Les også: Nye sorteringskrav fra 2023

I GANG: Piotr Czayaka i Cenco fjerner alt av papp og plast så raskt han kan for å holde arbeidsplassen ryddig.
I GANG: Piotr Czayaka i Cenco fjerner alt av papp og plast så raskt han kan for å holde arbeidsplassen ryddig.

 

– God service

Cenco bygger butikker og kjøpesenter over hele landet og har valgt Franzefoss som sin foretrukne leverandør på avfallstjenester.

– Franzefoss er tilstede over hele Norge. De er løsningsorienterte og yter god service, sier prosjektleder i Cenco, Thor Kristian Ryen.

De to selskapene har samarbeidet siden 2016 og Cenco har ikke tenkt å bytte leverandør.

– Franzefoss er fleksible og løsningsorienterte. De er med på laget og hjelper prosjektet med å komme i mål til riktig tid, legger prosjektlederen til.

Cenco har ofte klare tidslinjer å forholde seg til og da er det ekstra viktig at alle tjenester de er avhengige av, som avfallshåndtering, blir levert på tiden.

Hans team i Cenco er spesialiserte på bygging av Normal-butikker. Denne uken er skal en ny Normal-butikk vokse fram i kjøpesenteret i Hillevåg.

– Vi reiser mye rundt. Neste uke står Haugesund for tur, forteller Kjos.

 Les også: Last ned bransjetilpassede sorteringsguider

 LEVERER: Daian Jezak (t.v), sjåfør i Franzefoss har akkurat fått på plass to containere til Cenco Bygg og montage, som er i gang med å montere en ny Normal-butikk på Kilden kjøpesenter. Teamleder i Cenco Bygg og Montage, Kjell Erik Kjos, er avhengig av god avfallshåndtering.
LEVERER: Daian Jezak (t.v), sjåfør i Franzefoss har akkurat fått på plass to containere til Cenco Bygg og montage, som er i gang med å montere en ny Normal-butikk på Kilden kjøpesenter. Teamleder i Cenco Bygg og Montage, Kjell Erik Kjos, er avhengig av god avfallshåndtering.

– Ingen slår Franzefoss

Ryen synes samarbeidet med Franzefoss er akkurat slik et godt samarbeid skal være - enkelt.

Prosjektlederne og formennene i Cenco har direkte kontakt med de ulike kontorene til Franzefoss og bestiller containere, eller annet avfallsutstyr direkte fra disse. En egen salgsrepresentant fra Franzefoss følger opp de ulike prosessene, og bidrar til effektiv og riktig kildesortering. Cenco har prøvd flere ulike leverandører på disse tjenestene tidligere.

– Vi har prøvd flere ulike leverandører på disse tjenestene tidligere. Ingen slår Franzefoss på leveringstider og service, slår han fast.


Tilpasser prosjektet

Utenfor Kilden kjøpesenter henger den siste containeren i tykke kjettinger over bakken. Sjåfør Jezak styrer det hele med en fjernkontroll. Metallet treffer kontrollert asfalten like ved døra.

– Denne gangen valgte vi litt mindre containere, slik at det skulle være enklere å få de plassert nær dørene, så slipper vi å løpe gjennom hele senteret med det som skal kastes, forteller teamleder Kjos, mens kjettingene blir løsnet og heises tilbake over lasteplanet.

Han setter pris på at avfallshåndteringen kan tilpasses de ulike prosjektene.
Store klistrelapper får plass på containersidene, før et solid håndtrykk avslutter oppdraget og Jezak setter kursen til neste jobb for Franzefoss.

Del dette innlegget

Kontakt oss

Har du spørsmål, eller ønsker du et uforpliktende tilbud? Ta kontakt med oss, så kommer vi tilbake til deg så fort som mulig!