Her er de første vinnerne av Franzefoss-stipendet


Her er de første vinnerne av Franzefoss-stipendet

Anja Sønstevold | 28. mar 2017
2 minutter lesetid


I helgen ble det arrangert NM i karate i Rud Idrettspark. I tillegg til NM-titler og kongepokaler, delte konsernleder i Franzefoss, Truls Markussen, ut Franzefoss-stipendet for første gang.

I kategorien «kvinnelig utøver» vant 14 år gamle Nora Benedicte Handelsby fra Sarpsborg Karateklubb, som blant annet debuterte i EM i år og imponerte med en sterk 5. plass – Norges beste resultat på flere år. I helgen ble hun også Norgesmester. I kategorien «mannlig utøver» vant Marienlyst Karateklubbs Sebastian Okamoto Breit (18). Han satser stort innen kata, kom på 7. plass i junior-EM i år og tok sitt sjette NM-gull i helgen. I klubbkategorien stakk Sarpsborg Karateklubb av med prisen. Klubben har flere utøvere som er en del av Kampsportforbudets satsingsprogram, har en ivrig trener og bruker mye ressurser på å følge forbundets opplegg. Sarpsborg Karateklubb ble beste klubb under NM med sine ni gullmedaljer og fire bronsemedaljer.

– Verdige vinnere 

I tillegg til konsernsjefen, var markedssjef i Franzefoss, Mona Tønne, tilstede under NM i karate. Hun synes det var stor stas at Franzefoss-stipendet ble delt ut for første gang.

– Både Nora og Sebastian har utmerket seg med gode resultater i EM, men de har også vist gode holdninger og verdier utenfor matten. I tillegg har Sarpsborg Karateklubb drevet med aktivitet for barn og unge i en årrekke. De er alle verdige vinnere av prisen, sier hun.

En del av Franzefossfondet

Franzefoss-stipendet er en del av Franzefossfondet, som er opprettet for å støtte enkeltpersoner, idrettslag og kulturarrangementer.

– Vi ønsker å gi noe tilbake til lokalmiljøene og bidra positivt til omgivelsene der vi er, sier Tønne.

Rundt 500 utøvere deltok på NM i karate, som var det 44. i rekken. Gitte Helene Brunstad og Jørn Ove Hansen fra Mizuchi Karateklubb stakk av med kongepokalene. 

Andre leste også