Her er de første vinnerne av Franzefoss-stipendet

28. mars 2017 kampsportforbundet
Del dette innlegget
Her er de første vinnerne av Franzefoss-stipendet
Anja Sønstevold

Skrevet av:
Anja Sønstevold

I helgen ble det arrangert NM i karate i Rud Idrettspark. I tillegg til NM-titler og kongepokaler, delte konsernleder i Franzefoss, Truls Markussen, ut Franzefoss-stipendet for første gang.

I kategorien «kvinnelig utøver» vant 14 år gamle Nora Benedicte Handelsby fra Sarpsborg Karateklubb, som blant annet debuterte i EM i år og imponerte med en sterk 5. plass – Norges beste resultat på flere år. I helgen ble hun også Norgesmester. I kategorien «mannlig utøver» vant Marienlyst Karateklubbs Sebastian Okamoto Breit (18). Han satser stort innen kata, kom på 7. plass i junior-EM i år og tok sitt sjette NM-gull i helgen. I klubbkategorien stakk Sarpsborg Karateklubb av med prisen. Klubben har flere utøvere som er en del av Kampsportforbudets satsingsprogram, har en ivrig trener og bruker mye ressurser på å følge forbundets opplegg. Sarpsborg Karateklubb ble beste klubb under NM med sine ni gullmedaljer og fire bronsemedaljer.

– Verdige vinnere 

I tillegg til konsernsjefen, var markedssjef i Franzefoss, Mona Tønne, tilstede under NM i karate. Hun synes det var stor stas at Franzefoss-stipendet ble delt ut for første gang.

– Både Nora og Sebastian har utmerket seg med gode resultater i EM, men de har også vist gode holdninger og verdier utenfor matten. I tillegg har Sarpsborg Karateklubb drevet med aktivitet for barn og unge i en årrekke. De er alle verdige vinnere av prisen, sier hun.

En del av Franzefossfondet

Franzefoss-stipendet er en del av Franzefossfondet, som er opprettet for å støtte enkeltpersoner, idrettslag og kulturarrangementer.

– Vi ønsker å gi noe tilbake til lokalmiljøene og bidra positivt til omgivelsene der vi er, sier Tønne.

Rundt 500 utøvere deltok på NM i karate, som var det 44. i rekken. Gitte Helene Brunstad og Jørn Ove Hansen fra Mizuchi Karateklubb stakk av med kongepokalene. 

Del dette innlegget
New call-to-action

Kontakt oss

Har du spørsmål, eller ønsker du et uforpliktende tilbud? Ta kontakt med oss, så kommer vi tilbake til deg så fort som mulig!

Last ned guide til kildesortering

I disse sorteringsguidene har vi samlet informasjon om de avfallstypene du antagelig er kjent med dersom du jobber innen bygg og anlegg, lager, eller handel og eiendom.

Last ned her Next