29. januar 2021

Franzefoss Gjenvinning utvikler driften i Trøndelag med fokus på bærekraft og miljø

Del dette innlegget
Franzefoss Gjenvinning utvikler driften i Trøndelag med fokus på bærekraft og miljø
Franzefoss

Skrevet av:
Franzefoss

Franzefoss Gjenvinning AS åpnet et topp moderne gjenvinningsanlegg, Trondheim Sorteringsanlegg, for litt over ett år siden. Nylig fikk selskapet på plass en avansert helelektrisk produksjonslinje som gjør driften enda bedre rustet for sortering av avfall til gjenvinning i stor skala.

- Sommeren 2020 signerte vi en stor kontrakt på anbud med Statkraft, som ble en del av hovedgrunnen for denne betydelige investeringen, sier Jon Helge Seljeseth, anleggsleder på Trondheim Sorteringsanlegg.

Den nye produksjonslinjen med grovkvern og presse tar for det meste unna rent og sortert avfall og ren papp. Grovkvernen kverner avfallet ned i biter, som igjen blir presset til firkantballer. Dette går til forbrenning og energiproduksjon hos Statkraft Varmesentral som forsyner hele Trondheims befolkning med vannbåren varme.

- Dette anlegget har stor kapasitet og kan produsere ca 40 tonn kvernet avfall per time uten pressing av firkantballer, eller ca 20 tonn avfallsballer per time, fortsetter Seljeseth.

Lokasjon og kunder
Kundemassen består forøvrig av aktører fra forskjellige bransjer, og anlegget tar unna en betydelig mengde avfall for næringslivet i nærmiljøet. Gjenvinningsanlegget er lokalisert sentralt, samtidig som Franzefoss er utenfor synsfelt og folk.

- Vi har fordelen av vår nære lokasjon, samtidig som vi hensyntar omgivelsene og ikke er til sjenanse. Dette, sammen med et topp moderne, miljøvennlig og spesialkonstruert anlegg er vi et veldig godt alternativ innen vår bransje, forteller Seljeseth.

Tenker fremover
Franzefoss er opptatt av en bærekraftig fremtid, og har fokus på miljø, utslipp og effektivitet. Den nye produksjonslinjen er helelektrisk, og ved årsskiftet ble det bestilt en ny moderne sorteringsmaskin med lavutslippsmotor.

- Vi signerer i disse dager også en avtale om innkjøp av Franzefoss’ første helelektriske sorterings- og lastemaskin som skal gå i sortering og lasting til den nye produksjonslinjen, fortsetter en entusiastisk anleggsleder

Våre ansatte
Franzefoss er en klar utfordrer i markedet, med godt renomme, fornøyde kunder og samarbeidspartnere. Det er imidlertid de dyktige medarbeidere som er kjernen i driften.

- Anlegget kunne ikke vært drevet uten våre dyktige kollegaer, og vi har en knakende flott gjeng med kompetente medarbeidere her hos oss, presiserer Seljeseth.

Alle medarbeiderne på Trondheim Sorteringsanlegg har i tillegg til sin egen fagkompetanse tatt fagprøven i gjenvinningsfaget.

- Kompetanse og utvikling skaper ikke bare trygge og effektive arbeidsplasser, det skaper også trivsel blant våre ansatte. Dette er en viktig del av vår langsiktige planlegging. I 2019 feiret vi 100 år, og vi ruster oss for 100 nye år, avslutter Seljeseth.

Ny kvernelinje Trondheim Sorteringsanlegg jan 2021.fb str

 

Del dette innlegget
New call-to-action

Kontakt oss

Har du spørsmål, eller ønsker du et uforpliktende tilbud? Ta kontakt med oss, så kommer vi tilbake til deg så fort som mulig!

Last ned guide til kildesortering

I disse sorteringsguidene har vi samlet informasjon om de avfallstypene du antagelig er kjent med dersom du jobber innen bygg og anlegg, lager, eller handel og eiendom.

Last ned her Next