Franzefoss-stipend fremmer SUP-sporten

Del dette innlegget
Franzefoss-stipend fremmer SUP-sporten
Franzefoss

Skrevet av:
Franzefoss

SUP er forkortelse for Stand Up Paddling, en type surfing med opphav på Hawaii hvor surferen padler stående. Kjøp og salg av SUP-brett har blomstret i Norge de siste årene, men sporten i seg selv er lite kjent. Dette har stipend-vinner Thomas Johan Nilsen tenkt til å gjøre noe med. 

 

Elite SUP-padler fra California


Thomas er 19 år og norsk statsborger, men har bodd store deler av livet i Sør-California hvor han har trent til å bli elite SUP-padler. 
 

- Når jeg var 12 år fikk jeg valget mellom vannpolo og SUP. SUP virket veldig spennende fordi det var i havet med bølger og spenning. Denne sporten fikk meg vekk fra videospill og har bidratt veldig positivt i mitt liv, forteller Thomas.

Han har trent med noen av verdens beste SUP-padlere og deltatt i regionale mesterskap i USA, samt åpne internasjonale konkurranser som for eksempel VM i Balaton, Ungarn 2021. 

SUP i Norge

Sommeren 2021 flyttet Thomas tilbake til Norge og oppsøkte Oslo kajakklubb, en av landets beste padleklubber, for å komme inn i et godt treningsmiljø.

- SUP-grenen er veldig bra utviklet på toppnivå i mange Europeiske land, men sporten er lite utviklet i Norge, fortsetter Thomas. 

På grunn av dette har han bestemt seg for å bygge opp kompetansen innen SUP i Norge, i tillegg til at han selv skal konkurrere internasjonalt.

- Jeg ønsker å hjelpe til med å etablere nye SUP-klubber og bidra til å utvikle sporten så godt jeg kan når muligheten kommer min vei, forteller Thomas. 

Det vanker allerede litt støtte fra forskjellige hold, og Thomas får noe utstyr fra kjente leverandører av SUP-brett. Oslo kajakklubb gir støtte til trener- og lederutdannelse i samarbeid med NIF/Oslo idrettskrets og Norges padleforbund, slik at han kan lære opp barn, ungdom og voksne i SUP-sporten. Universitetet i Bø har også gitt ham muligheten til å være med i et prosjekt som vil hjelpe ham i hans utvikling innen sporten.

- Jeg ønsker etter hvert å studere idrett på Universitetet i Bø, og håper at jeg om 20 år jobber som trener for et norsk nasjonallag i SUP, avslutter Thomas.

Franzefoss-stipend

For sin egen del trenger Thomas fortsatt støtte for å holde nivået oppe og delta i konkurranser. Vi håper Franzefoss-stipendet blir et bidrag på veien, og ønsker lykke til både i konkurranser og med ambisjonsrike fremtidsplaner.

 

Del dette innlegget

Kontakt oss

Har du spørsmål, eller ønsker du et uforpliktende tilbud? Ta kontakt med oss, så kommer vi tilbake til deg så fort som mulig!