Franzefoss-fond til Hjelpende hender

Del dette innlegget
Franzefoss-fond til Hjelpende hender
Franzefoss

Skrevet av:
Franzefoss

Hjelpende hender er en frivillig organisasjon som har drevet med veldedighet på Romerike og Oslo øst siden 2012. Organisasjonen driftes av familie og andre ildsjeler, og består av leder, fire deltidsansatte og ca 20 frivillige som jobber med å skaffe vanskeligstilte mennesker hjelp i hverdagen.

Hjelpende hender ble startet av Ellen Bakke som selv hadde det litt tøft i livet. Hun ønsket å gjøre noe som gir mening, og startet en innsamling av mat og klær som hun delte ut til barn og personer med rusutfordringer.

- Når ballen begynte å rulle gikk det mye fortere enn jeg så for meg. Etter bare 3-4 år var vi en organisasjon med egne ansatte og flere frivillige. I dag hjelper vi mer enn 400 mennesker hver måned, forteller Ellen, daglig leder i Hjelpende hender.

Organisasjonen hjelper barnefamilier, eldre, hjemløse, enslige, rusmisbrukere og andre som trenger hjelp i hverdagen. Hver måned kjøres det ut nærmere 200 matutdelinger, i tillegg til utdeling av klær, sko og møbler. Hjelpende hender bidrar også med bursdager, konfirmasjoner og andre høytider for de som mangler midler, og de arrangerer sommerskole/aktivitetsskole hvor vanskeligstilte barn kan være med på aktiviteter, utflukter og skape nye nettverk.

- Det er et stort behov der ute, og store forskjeller i vårt samfunn. Det kan føles som om politikerne og deler av omgivelsene våre ikke ser dette, fortsetter Ellen.

Organisasjonen har også en hytte som de leier ut for en liten symbolsk sum, slik at de som har lite å rutte med kan ta med barna sine på hyttetur.

- Mange har ikke vært på ferie før, og vi møter barn på 9-12 år som aldri har vært lenger enn til Oslo, forteller Ellen.

Hjelpende hender består av flere generasjoner med driftige mennesker, der Ellen får hjelp av både barn og foreldre. De har i tillegg til alt frivillighetsarbeidet en bruktbutikk med klær, interiør, kjøkkenartikler, sportsutstyr mm for å finansiere driften. Butikken er også et sted hvor vanskeligstilte kan hente ut nødvendige ting gratis.

- Bruktbutikken står for en del av finansieringen, men langt fra alt. Vi er helt avhengige av bidrag fra både private og bedrifter, samt den innsatsen våre fantastiske frivillige gjør, skryter Ellen.

I år fyller Hjelpende hender 10 år og i den forbindelse arrangerer de tur til Dyreparken. Det er lagt opp til at inntil 50 familier skal samles for en to-dagers tur til Kristiansand. Det ligger en større jobb bak dette, og noen deltakere bidrar litt selv mens andre blir sponset fullt ut.

- Franzefoss-fondet var et kjærkomment bidrag, og nå gleder vi oss veldig til tur, avslutter Ellen.

Franzefoss gleder seg på vegne av turdeltakerne og håper det blir mange barn som har noe ekstra fint å fortelle når skolen begynner igjen etter ferien.

Del dette innlegget