Brannen på Eide

6. desember 2021 Gjenvinning
Del dette innlegget
Brannen på Eide
Franzefoss

Skrevet av:
Franzefoss

Vi gjør oppmerksom på at nye sorteringskrav eller andre endringer vedrørende kildesortering kan ha oppstått etter at dette blogginnlegget ble skrevet og publisert.

Torsdag 2. desember begynte det å brenne i mottaksanlegget for borekaks inne i prosesshallen hos Franzefoss Gjenvinning på Eide. Brannen spredte seg raskt og bygningen ble overtent. Foreløpige undersøkelser viser at skadene er mindre enn først antatt, og det er igangsatt en rekke tiltak for å redusere konsekvensene for kunder og samfunnet.

Da brannen startet ca. kl. 14:24 torsdag 2. desember ble den først forsøkt slukket av eget personell, men brannen spredte seg svært raskt. Brannvesenet ble umiddelbart varslet, og personellet evakuerte og kom seg i sikkerhet. Det var til sammen 16 personer på anlegget da brannen brøt ut, hvorav 10 befant seg inne i hallen.

 

Ivaretar de ansatte

Dagen etter brannen ble det avholdt et allmøte med alle ansatte på anlegget, med bistand fra kriseteamet i Øygarden kommune.

- Vi hadde en fin samling, fikk pratet oss gjennom hendelsen og fikk innspill fra psykolog på mulige reaksjoner etter en slik opplevelse. Alle ansatte får tilbud om hjelp og vil bli fulgt opp tett i tiden framover, sier Ståle Nistov, daglig leder i Franzefoss Gjenvinning

 

Skadene er mindre enn først antatt

Prosesshallen har fått store skader på 40-50% av bygget, men det meste av produksjonsutstyr og infrastruktur fremstår uskadd.

- Vi var redde for at det meste av hallen og utstyret var ødelagt, men skadene er heldigvis mindre enn først antatt. Allerede samme dag startet vi med skadeforebyggende tiltak. Vannrenseanlegget er i gang og frostsikring av maskinene er gjort, forteller Nistov.

Franzefoss er nå i tett dialog med forsikringsselskapet om skadeforebygging, gjenoppbygging og kortsiktige tiltak for å redusere konsekvensene for kunder og samfunnet. Politiet etterforsker nå brannen, og Franzefoss har igangsatt egen granskning.

 

Full drift på Husøya

På Husøya utenfor Kristiansund har Franzefoss et tilsvarende anlegg for mottak og gjenvinning av spesialavfall for oljevirksomheten. Dette settes nå i full drift så raskt som mulig med ekstra personell fra Eide.

- Nå ser vi på hvordan vi kan øke mottakskapasiteten slik at vi kan betjene våre kunder. Vi gjør det vi kan for å komme i gang med drift på Eide så raskt som overhodet mulig, avslutter Nistov.

 

 

Del dette innlegget
New call-to-action

Kontakt oss

Har du spørsmål, eller ønsker du et uforpliktende tilbud? Ta kontakt med oss, så kommer vi tilbake til deg så fort som mulig!