2. desember 2021

Brann i gjenvinningsanlegget på Eide

Del dette innlegget
Brann i gjenvinningsanlegget på Eide
Franzefoss

Skrevet av:
Franzefoss

Det brenner i Franzefoss Gjenvinnings prosessanlegg på Eide på Sotra som behandler blant annet boreslam fra oljeindustrien i Nordsjøen. 

Brannen startet i lagerbassenget for borkaks, og har spredt seg til hallen som huser prosessanlegget. Borkaksen er iblandet noe olje og kjemikalier, men det anses ikke å være eksplosjonsfare.

- Alt personell er heldigvis i god behold og blir tatt hånd om, sier Ståle Nistov, daglig leder i Franzefoss Gjenvinning AS. 

Alle nødetater og relevante myndigheter er varslet. Nødetatene er på stedet, og det er opprettet en 300 meter sikkerhetssone rundt brannen. Ifølge Vest politidistrikt er ingen husadresser berørt av sikkerhetssonen, men det er gått ut en kommunal varsling til beboere i området om å holde vinduer lukket.

- Brannen er alvorlig, og vi har satt krisestab i konsernet. Brannårsaken vil bli klarlagt gjennom videre etterforskning. Nå er det viktig at vi får ro til å slukke brannen og oversikt over skadene, avslutter Nistov.

For mer informasjon, kontakt:

Ståle Nistov, daglig leder Franzefoss Gjenvinning AS, tlf. 91653034, stale.nistov@franzefoss.no

Del dette innlegget
New call-to-action

Kontakt oss

Har du spørsmål, eller ønsker du et uforpliktende tilbud? Ta kontakt med oss, så kommer vi tilbake til deg så fort som mulig!

Last ned guide til kildesortering

I disse sorteringsguidene har vi samlet informasjon om de avfallstypene du antagelig er kjent med dersom du jobber innen bygg og anlegg, lager, eller handel og eiendom.

Last ned her Next