Vi leverer løsninger for avfall og gjenvinning, pukk og grus

close
Hjelp oss å fortsette den grønne trenden!

Hjelp oss å fortsette den grønne trenden!

Sorteringsgraden på Asics Sentrumsløpet økte betraktelig i fjor. For å gjøre arrangementet enda mer miljøvennlig trenger vi hjelp fra deg!

Etter å ha gått inn i et tre år langt partnerskap med Idrottslaget i BUL, hadde Franzefoss for første gang ansvaret for avfallshåndteringen på Asics Sentrumsløpet i fjor. Begge partene hadde et felles mål om å gjøre gateløpet mer miljøvennlig enn noensinne, og 2018 ble en god start.

– I fjor gikk Sentrumsløpet fra å kaste alt i én beholder til å sortere de fire avfallstypene papp og papir, matavfall, plast og restavfall. Det bedret sorteringsgraden betraktelig, sier markedssjef i Franzefoss, Mona Tønne.

Bedre merking

Nå håper Tønne at sorteringsgraden for 2019 blir enda bedre.

– I fjor så vi at selv om vi hadde rikelig med beholdere rundt løypa, kan vi sortere enda mer. Vi skal derfor jobbe med bevisstgjøring frem mot årets løp og blant annet merke beholderne bedre, sier Tønne, og legger til at flere fra Franzefoss vil være tilstede og veilede og informere.

Idrottslaget i BUL var godt fornøyde med gjennomføringen av Asics Sentrumsløpet i fjor, men ønsker i likhet med Tønne å øke sorteringsgraden enda mer.

– Sentrumsløpet fikk et løft på kildesorteringen i fjor, men vi kan bedre. Jeg vet at man er sliten etter et løp, men jeg håper likevel deltakerne ser nøye på beholderne og kaster avfallet riktig, oppfordrer Eirik Tanberg, daglig leder i Idrottslaget BUL og Asics Sentrumsløpet.

Påmeldingen er godt i gang

Årets arrangement går av stabelen lørdag 27. april, og nesten 6000 deltagere er allerede påmeldt. Dette lover bra for årets løp!

– Målet er å skape et arrangement som favner alle. Vi ser frem mot en grønn folkefest for hele familien i Oslo sentrum, avslutter Tanberg.

arrow_backTilbake