Vi leverer løsninger for avfall og gjenvinning, pukk og grus

close
Franzefoss tar avfallshåndteringen på Kadetten

Franzefoss tar avfallshåndteringen på ny Bærum-festival

Franzefoss går sammen med musikkfestivalen Kadetten for å sikre at Kadettangen ikke blir forsøplet og at avfallet håndteres på riktig måte.

– Kadettangen er et viktig rekreasjonsområde i Bærum, og en del av vårt nærmiljø. Det er fantastisk at området blir tatt i bruk som kulturarena, men for oss er det like viktig at det skal være hyggelig å være der også etter festivalen, sier Mona Tønne som er markedssjef i Franzefoss.

3. og 4. juli arrangeres nemlig Kadetten, årets nykommer på festivalfronten, kun et steinkast fra Franzefoss' hovedkontor på Rud. Ved roret står festival-nestor Toffen Gunnufsen, som tidligere har styrt blant annet Quart- og Hovefestivalen. Han gleder seg til å endelig kunne arrangere en festival på Østlandet.

–Målet er at Kadetten kan gjøre noe av det samme for lokalområdet som Kalvøya-festivalen gjorde da den ble arrangert på 70-, 80- og 90-tallet. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Gunnufsen.

Franzefoss sørger for opprydningen

Franzefoss skal ha ansvar for avfallshåndteringen under festivalen, og stiller egne ansatte disponible til å hjelpe til med å rydde opp i etterkant. Markedssjef Mona Tønne i Franzefoss, mener det å hjelpe til i opprydningsarbeidet er viktig for selskapet.

– Festivaler og andre større samlinger av mennesker er dessverre ofte forbundet med forsøpling. For oss i Franzefoss er ikke løsningen å ikke samle seg, men heller å lage gode rutiner for søppelhåndteringen under festivalen. Vi skal gjøre vårt, men håper publikum også bidrar til å kildesortere, sier Tønne.

Vil gi tilbake til Bærum

Festivalgeneralen Toffen Gunnufsen er takknemlig for å kunne arrangere en festival på Kadettangen. Han er opptatt av å forlate området i god forfatning.

– Vi håper festivalen kan bli et årlig samlingspunkt for kulturlivet i Bærum. Da er det viktig at vi rydder godt opp og overlater området i bedre stand enn da vi tok over. Området er jo på låns fra innbyggerne i Asker og Bærum, så vi er opptatt av at de skal ha en positiv opplevelse, avslutter Gunnufsen.

Festivalen arrangeres 3. og 4. juli på Kadettangen i Sandvika. Headlinere under årets festival er internasjonale stjerner som Khalid og Ty Dolla $ign, og norske Amanda Delara.

arrow_backTilbake