Strøsingel bør oppbevares riktig slik at man unngår fuktighet, og de vanskelighetene dette skaper når kuldegradene kryper på. Les nedenfor om oppbevaring av strøsingel - også kalt strøgrus eller strøsand.
Når bør jeg ha strøsingel tilgjengelig?
Vinteren er i anmarsj, og det er bare et tidsspørsmål før vi våkner opp til isbelagte veier og parkeringsplasser. Det er bare å fylle opp lagrene allerede nå.
Strøsingel kan du strø før og etter at isen har lagt seg. De små skarpe kantene på singelen vil bidra til at det ligger stødig, og gjør det trygt for gående og kjørene. I tillegg blir strøsingel varmt om solen skinner på det, slik at isen smelter raskere.
Den største feilen du kan gjøre er å oppbevare strøsingel uten beskyttelse mot fuktighet. Da vil singelen fryse fast der den ligger, og/eller klumpe seg og være vanskelig å fordele ved strøing.
Strøsingel i sandkasse eller silo
Det finnes mange praktiske og smarte siloer og sandkasser der du trygt kan oppbevare strøsingel. Vær sikker på at sandkassen og/eller siloen er helt tett. Ved den minste lille sprekk vil fuktighet sive inn. Vær nøye med å velge en god leverandør som sørger for at du får kasse eller silo som er skreddersydd for formålet.
Strøsingelkassene burde være laget i et materiale som tåler fuktighet, kulde og røff behandling. Disse er oftest brukt hos borettslag, men er også i bruk av private husholdninger.
Siloer skal være konstruert for å tåle store/tunge masser, og være i holdbart metall som er lakkert mot vær og vind. Noen siloer kommer også med varmeelementer. Det finnes små siloer som kan brukes av borettslag, men siloer er mest brukt hos større aktører som for eksempel entreprenører, byggeplasser, industriområder, butikksentre, skoler osv.
Strøsingel i storsekk
Strøsingel i storsekk er et godt alternativ om du trenger store mengder og vil plassere strøsingel steder du ikke kommer til med bil eller lastebil. Storsekk leveres med kranbil som har en arm opp til 10 meter. Dette gir fleksibilitet i forhold til hvor sekken skal plasseres. Storsekken må oppbevares på et tørt sted slik at ikke strøsingelen fryser fast eller klumper seg.
Typiske brukssteder kan for eksempel være tettbebygde boligbyggelag/borettslag, smale og trange bygårder, for smale veier (gangveier) og lignende. Storsekk er også et godt alternativ der man trenger midlertidige løsninger, som for eksempel en byggeplass.
Les gjerne mer om denne tjenesten her: Stein i sekk.
Strøsingel i småsekker
Ønsker du å ha strøsingel lett tilgjengelig som ved inngangsparti og carport er småsekker praktisk. Sekkene veier fra 15 kg og er derfor lette å bære med seg. Sekkene selges i slitesterkt plastmaterialet, og sørger du for at åpningen er godt lukket vil ikke fuktighet trekke inn.
Småsekker med strøsingel er ideelt for bruk på for eksempel en glatt gårdsplass, på fortauet utenfor en butikken, i en isete trapp og andre områder hvor man ikke trenger store mengder. Her kan man bare bruke en liten spade, eller ta singelen rett ut av sekken med arbeidshansker på. Disse sekkene tar ikke opp mye plass om det er lite rom for lagring.
***
Franzefoss hjelper deg gjerne med å fylle lagrene med strøsingel for vinteren: