Slik jobber Franzefoss Gjenvinning med Koronakrisen

19. mars 2020
Del dette innlegget
Slik jobber Franzefoss Gjenvinning med Koronakrisen

Det har vært en uvirkelig uke. Det er ikke mange dager siden de mest inngripende tiltakene vi har hatt i Norge i fredstiden ble igangsatt. Det viktigste nå er å hindre at korona-viruset rammer liv og helse. Samtidig må hjulene i norsk økonomi holdes i gang, slik kan vi sikre arbeidsplasser og komme oss gjennom krisen. Men veien er nok tøffere enn noen gang.

I Franzefoss Gjenvinning følger vi situasjonen tett, og gjennom daglig digitale møter holder krisestaben hverandre oppdatert på utvikling og endringer som berør våre kunder, samarbeidspartnere og kollegaer. Representanter for HR, HMSK, økonomi, juridisk og marked jobber målrettet med å vurdere risikobildet, koordinere det operative beredskapsarbeidet, iverksette nødvendig tiltak for å redusere risikoen for spredning, og sikre operativ drift. Deler av Franzefoss Gjenvinning er definert en samfunnskritisk funksjon og vi har jevnlig kontakt med myndighetene gjennom våre bransjeorganisasjoner.

Vi har 20 anlegg i Norge, og lokale beredskapsplaner er utarbeidet for hvert anlegg. Beredskapsplanene er under kontinuerlig utvikling ettersom situasjonen endrer seg fra dag til dag: karantene regler, unntak, åpningstider, sykdom, - som alle andre opplever vi at mye som er uoversiktlig og uavklart.

Tiltak for å hindre smittespredning
Vi har satt i gang ulike tiltak for å hindre smittespredning, som blant at kundebehandling på anleggene skjer på trygg avstand både for kunde og ansatt. Samtidig stenger visse anlegg for privatpersoner. Næringskunder kan levere som normalt.   

Franzefoss har i lang tid hatt et stort fokus på HMS, og ser nå gevinsten av dette. Vi har gode innarbeidet rutiner, og sikkerheten kommer alltid først i Franzefoss. For våre kollegaer i viktige roller i slam og sugetjenesten, og sjåfører som henter smittefarlig avfall hos kunder, er dette avgjørende. Rutiner og bruk av verneutstyr skjerpes, og vi har tett dialog med de aktuelle kundene for å sikre sikkerheten til våre kollegaer, og samfunnet.

Holder hjulene i gang
Aktiviteten på anleggene oppleves fortsatt som ganske normal. Sjåførene våre henter avfall hos kunder som planlagt, de ansatte på anleggene sorterer, og nedstrømstransporten går ut. Per i dag klarer vi å holde driften i gang. Jeg er stolt av alle i Franzefoss Gjenvinning som stiller opp i dugnaden og står på for å holde driften i gang, samtidig som vi forbereder oss på tøffe tider. Men, vi er sist i verdikjeden og vil nok merke stor nedgang i næringsavfall i takt med utviklingen av korona. Når hoteller, restauranter, butikkene og kontorene er tomme fordi folk har hjemmekontor eller i karantene - så vil det stoppe opp hos oss også etter hvert.

Vi har heldigvis ingen syke, men 15 stykker i karantene, og vi har sett oss nødt til å permittere dyktige kolleger på grunn av ringvirkningene korona-pandaminen har skapt, og vil skape.

Hverdagen forandres
Plutselig må vi forholde oss til et kortere tidsperspektiv enn tidligere, endringer skjer i full fart. Det er krevende og nytt for oss alle. Vi har valgt å be om at anbudsprosesser vi er inne i blir utsatt fordi det er umulig å spå fremtiden i disse dager. Samtidig opplever mange en ny arbeidshverdag med hjemmekontor og nye digitale løsninger. Selv er jeg i karantene og sitter på hjemmekontor, og lider heldigvis mer av brakkesyke enn noe annet.

Som jeg skrev i begynnelsen, så handler det nå først og fremst om å hindre at korona-viruset sprer seg. Jeg ber derfor kunder og samarbeidspartnere om å ta sine forholdsregler, og bidra i den nasjonale dugnaden. Vi i Franzefoss gjør alt vi kan, for å minimere de samfunnsmessige utfordringene vi står ovenfor, og har tro på at vi skal klare det sammen.  

 

Har du spørsmål, ta kontakt med kundesenteret på ditt anlegg. Her finner du også oppdaterte åpningstider

FINN DITT NÆRMESTE GJENVINNINGSANLEGG

 

Del dette innlegget
New call-to-action

Kontakt oss

Har du spørsmål, eller ønsker du et uforpliktende tilbud? Ta kontakt med oss, så kommer vi tilbake til deg så fort som mulig!