Nå bør sandfang tømmes?

Del dette innlegget
Nå bør sandfang tømmes?
Franzefoss

Skrevet av:
Franzefoss

Vi gjør oppmerksom på at nye sorteringskrav eller andre endringer vedrørende kildesortering kan ha oppstått etter at dette blogginnlegget ble skrevet og publisert.

Etter en vinter med bruk av strøsand og grus er tiden inne for å bestille tømming og rens av overvannskum og sandfang.

Som grunneier er du ansvarlig for avfall som produseres på din eiendom. Det gjelder også avfallet i overvannskummen. Du må sørge for jevnlig vedlikehold og tømming, og at avfallet blir levert på et godkjent mottak. Det gjelder uansett om det er en privat eiendom eller næringseiendom, og de fleste borettslag må selv sørge for vedlikehold av overvannskummer og tømming av sandfang.

 

På tide å bestille tømming?

  • Løft opp kumlokket og ta en visuell sjekk. Tømming bør foretas når 50% av lagringsvolumet i kummen er fylt opp. Hvis slammet i kummen er nære utløpet, bør du bestille suge- og spylebil snarest.

  • Tømming bør gjennomføres etter at feiebilen har ryddet plassen. Som regel vil en god del sand og grus havne i kummen etter en slik jobb.

Derfor må sandfang tømmes

Om sandfanget ikke tømmes, vil slammet til slutt dekke avløpet til vannet, og dermed kan avfallet renne fritt ut i det kommunale nettet. Det kan føre til tette rør. Ved styrtregn tar det ikke mange minutter før en full overvannskum renner over av vann og slam, og da kan skader på bygg og anlegg skje raskt.

I andre tilfeller kan avfallet ende opp på det kommunale renseanlegget. Pumpene på renseanlegget kan bli ødelagt på grunn av avfallet, og det blir en stor kostnad som kommunens innbyggere må betale i form av økte vann- og avløpsavgifter. Kommunen kan enkelt finne ut hvor avfallet stammer fra, og vil sende deg et gebyr.

Les også: Vedlikehold og tømming av sandfang

 

Franzefoss kan hjelpe deg

Vi har døgnvakt 24/7 og utfører suge- og spyletjenestene med fokus på kvalitet og service. Uansett om ditt oppdrag haster, eller du trenger en trygg og pålitelig samarbeidspartner, kan vi i Franzefoss hjelpe deg.

Med ADR-godkjente suge- og spylebiler og dyktige ansatte kan du være trygg på at jobben blir utført på en kostnadseffektiv og profesjonell måte. Vi sørger for at utvendig røranlegg blir nullstilt. Overvannskummen og sandfang tømmes, og innløp og utløp spyles rent. Samtidig utføres en inspeksjon av overvannskummen for å sjekke at den er i orden.

Denne nullstillingen bør gjentas annethvert år, om ikke eiendommen driftes på en måte som krever mye sand. Da kan det være nødvendig med en årlig sjekk.

Del dette innlegget
New call-to-action

Kontakt oss

Har du spørsmål, eller ønsker du et uforpliktende tilbud? Ta kontakt med oss, så kommer vi tilbake til deg så fort som mulig!

Last ned guide til kildesortering

I disse sorteringsguidene har vi samlet informasjon om de avfallstypene du antagelig er kjent med dersom du jobber innen bygg og anlegg, lager, eller handel og eiendom.

Last ned her Next