Ror for en bærekraftig og rettferdig verden

26. november 2021
Del dette innlegget
Ror for en bærekraftig og rettferdig verden
Franzefoss

Skrevet av:
Franzefoss

- Enginoars sier tusen takk for Franzefoss-fondet. All støtte betyr mye for å nærme oss målet om å samle inn 1 million kroner til Ingeniører Uten Grenser, sier Thor-Martin Sandtorv.

 

Enginoars består av fire unge ingeniører som har et brennende engasjement for bærekraft, havet og eventyr, og de er en av flere vinnere av høstens Franzefoss-fond. I desember neste år skal de kombinere disse lidenskapene ved å delta på The Atlantic Challenge, verdens hardeste ro-løp. Målet er å påvirke nåværende og fremtidige generasjoner av tenkere at alle kan gjøre noe for å påvirke verden på en positiv måte. Fokus og overskudd skal gå til Ingeniører Uten Grenser (IUG), som jobber for en bærekraftig og rettferdig verden ved å formidle ingeniørkompetanse og teknologi til prosjekter i utviklingsland. 

- Det føles godt å kunne bidra med noe håndfast i de store utfordringene vi har i verden i dag. Teknologi er helt klart en del av løsningen på mange områder, mener Sandtorv.

Thor-Martin har maritim bakgrunn og seiler som 1. maskinist på seilskipet Statsraad Lehmkuhl hvor han parallellt med ro-prosjektet skal seile jorden rundt. Sammen med Simen Sandtorv Hansen, Rufus Michell-Heggs og Sindre Toft Nordal skal de ro over Atlanterhavet - en distanse på 5000 km. Guttene skal ro på skift 24 timer i døgnet, de kan møte på bølger opp til 8 meter og det hele kan ta fra 30-50 dager.

- Vi har stor tillit til båten og utstyret vi skal bruke, vi forbereder oss både fysisk og psykisk og vi skal gjennom sikkerhetskurs. Underveis i ro-løpet er det et sikkerhetsteam på land som vil fungere som rådgivere, presiserer Sandtorv.

Enginoars skal ro over Atlanterhavet, helt ned til Antigua i Karibien «without Aid». Dette betyr at de må være selvforsynt med mat og vann hele turen.

- For å få plass til all maten skal vi leve på Real Turmat gjennom hele ekspedisjonen. For å produsere vann har vi en Watermaker som gjør om sjøvann til ferskvann ved hjelp av revers-osmose teknologi som drives av solcellepanel, utdyper Sandtorv.

Enginoars håper og tror turen vil skape mange gode minner og sterke bånd. De ser for seg at de vil lære mye om hverandre og seg selv. Etter endt tur er planen å finne nye metoder for å støtte arbeidet til IUG.

- For oss symboliserer IUG at ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe, avslutter en entusiastisk Thor-Martin Sandtorv.

Franzefoss ønsker Enginoars lykke til med The Atlantic Challenge!

Del dette innlegget
New call-to-action

Kontakt oss

Har du spørsmål, eller ønsker du et uforpliktende tilbud? Ta kontakt med oss, så kommer vi tilbake til deg så fort som mulig!