26. august 2021

Franzefoss brøler for klima!

Del dette innlegget
Franzefoss brøler for klima!
Franzefoss

Skrevet av:
Franzefoss

Klimabrølet er kanskje den viktigste klimamarkeringen i landet vårt. En markering – og et brøl – som ljomer på alle våre 34 anlegg rundt om i landet. 27. august, på Eidsvoll plass,  står en helt spesiell Franzefoss Klimabrøl-container: kunstnerisk dekorert for å sette søkelyset på klimautfordringene.


Det er graffitikunstner Steinar-Caspari Solvang som har fått kunstnerisk frihet, og han har hatt klare tanker rundt motivene.

-Tanken bak motivene er åpenbart klimarelevante. Løven representerer for meg selve «brølet» i dyreriket, og ingen brøler mer kraftig enn en løve. Løven er kraftfull og sterk, men likevel sjanseløs mot de menneskeskapte problemene. Samtidig symboliserer løven at klimautfordringene påvirker hele verden, sier Steinar.

På den andre siden har kunstneren fra Tønsberg valgt en annen dyreart som er essensiell i krisen vi står ovenfor.

- Biene er så sentrale i å opprettholde alt av liv, og det har vært fokus på bier i forbindelse med klimakrisen, så det er gjenkjennelig for folk, mener Steinar. Mange planter er avhengige av bienes pollinering. Pollinering bidrar til global matsikkerhet, avlingsproduksjon, bøndenes levebrød, mangfold i dyrelivet, økosystembalanse, sunn jord og ren luft.

Bak på containeren har kunstneren valgt et undervannsmotiv med enkel plastpose, som representerer det enorme plast-problemet som så mange kjenner seg igjen i.

- Slik har vi omfavnet flere deler rundt klimakrisen, mener Steinar. I Tønsberg jobber han i Husfornying og har både private og næringskunder som ønsker graffitikunst. Da Franzefoss kontaktet han om et mulig samarbeid rundt Klimabrølet, ble han med en gang entusiastisk.

- Det er et kult konsept, og klimabrølet har blitt viktig i Norge. Miljø er viktig, og siden Franzefoss jobber med avfallshåndtering, så tenker jeg ingen kan representere miljøet bedre enn Franzefoss og andre aktører som gjør denne jobben, sier han.

- Det er veldig symbolsk at det er malt på en container, som folk forbinder med avfall av forskjellig grad. Jeg håper folk legger merke til denne containeren. Selv lever jeg livet mitt slik at hvis jeg ser noe ofte nok eller tenker en tanke ofte nok, blir det en automatisk endring. Blir man eksponert, så tar kanskje folk underbevisst noen andre valg.

- Så jeg håper motivene på containeren tirrer lysten til folk til å jobbe aktivt for miljøet.


Klimabrølet er en viktig markering

- Klimabrølet er en viktig markering på den største utfordringen vi står ovenfor akkurat nå, sier konsernsjef i Franzefoss, Truls Markussen. Franzefoss Pukk og Franzefoss Gjenvinning påvirker miljøet, og begge selskapene jobber hele tiden med å redusere dette til et minimum. Samtidig jobbes det hele tiden med å finne kloke måter å gjenvinne avfall og utvinne ressursene.

Målet med Klimabrølet er at politikerne treffer tiltak slik at vi kan begrense global oppvarming til godt under 2 grader, og sikre mer natur. Dette er i tråd med Parisavtalen og Det Internasjonale Naturpanelets (Ipbes) anbefaling.

- Det er mye vi som bedrifter og enkeltpersoner kan gjøre, men det er enda viktigere at våre folkevalgte tør å ta modige klima- og naturvalg. Klimabrølet bidrar til engasjement, bevisstgjøring og synlighet rundt dette, avslutter Truls.

Del dette innlegget
New call-to-action

Kontakt oss

Har du spørsmål, eller ønsker du et uforpliktende tilbud? Ta kontakt med oss, så kommer vi tilbake til deg så fort som mulig!

Last ned guide til kildesortering

I disse sorteringsguidene har vi samlet informasjon om de avfallstypene du antagelig er kjent med dersom du jobber innen bygg og anlegg, lager, eller handel og eiendom.

Last ned her Next