Vil du ta over stillingen til Knut, og bli vår nye anleggssjef?

Del dette innlegget
Vil du ta over stillingen til Knut, og bli vår nye anleggssjef?
Franzefoss

Skrevet av:
Franzefoss

På Franzefoss sitt største pukkanlegg har Knut Særen jobbet i 22 år. Nå skal den populære anleggssjefen gå av med pensjon (hvis han klarer å holde seg unna), og derfor trenger vi en til å ta over stafettpinnen. Vil du ha jobben ingen slutter i?

Et helt spesielt anlegg

Pukkanlegget Steinskogen ved Bærums Verk er kjent for mange ting: Det er vårt aller største og mest moderne pukkanlegg, med den mest sentrale plasseringen og en håndtering av om lag 1 million tonn stein til entreprenør- og industrimarkedet i året. Men det som imponerer våre kunder og leverandører mest, er hvor ryddig og strukturert hele anlegget er. Og det kan vi takke Knut for! 

– Siden jeg begynte her i 2002 har jeg vært veldig opptatt av logistikk og orden på anlegget. Det skal være gode veier og tilrettelegging for både ansatte og eksterne. Vi har fått mange kommentarer på at det er så ryddig og oversiktlig her, til og med fra konkurrenter. Jeg tror kanskje det er Franzefoss’ ryddigste anlegg. Det er gøy, og det håper jeg blir videreført, sier den avtroppende anleggssjefen. 

Knut tok over som anleggssjef på Steinskogen i 2007, etter fem år som avdelingsleder – og her har han blitt. Til sammen har han 42 år bak seg i pukkbransjen. I 2011 bygget han på kompetansen ved å ta en bergteknisk utdannelse, som vi også håper at vår nye anleggssjef har. 

– Det ble veldig tilrettelagt for meg da det kom krav om denne kompetansen. Vår nye anleggssjef kan gjerne også ha en bergteknisk utdannelse eller tilsvarende erfaring i bunn, i tillegg til kjennskap til pukkindustrien. 

– Noe av det viktigste som anleggssjef er nemlig å forstå arbeidsoppgavene til kollegaene dine og å være synlig ute på anlegget. Du skal være en sparringspartner for de ansatte og kunne drodle med dem om oppgaver og utfordringer. Jeg har fått gode tilbakemeldinger fra gjengen på at de setter pris på at de kan stille meg spørsmål og faktisk få fornuftige svar, det tror jeg er viktig for miljøet her. 

Vil du vite mer om stillingen? Se stillingsannonsen her.

Flyfoto Steinskogen fra Mats

Folka er den viktigste ressursen

For miljøet på Steinskogen mener Knut er ordentlig bra. Blant de 15 ansatte på anlegget har flere i gjengen vært der i både 17 og 20 år. 

IMG_0504 kopi 2– Vi har hatt stor trivsel her siden dag én. Folk trives godt, og det ser vi jo på hvor lenge de blir. I årene jeg har vært leder har vi vunnet fem kvalitetspriser for arbeidsmiljø. Folka er den viktigste ressursen på anlegget, og jeg har hatt stort fokus på å bevare det miljøet. På anlegget har de alltid

vært en gjeng på mellom 13 og 15 ansatte, og i rekrutteringen av nye medarbeidere har anleggssjefen spesielt vektlagt det sosiale og personlig egnethet. 

– Faglig kunnskap kan du lære deg, men det sosiale er noe helt annet. Du merker fort om noen vil passe inn i dynamikken eller ikke. 

En annen ting han trekker frem som viktig for å bevare det gode miljøet er tilliten til sine ansatte. Selv er Knut imot detaljstyring og mener de ansatte må få styre sin egen arbeidsdag. 

– Jeg mener du som leder med personalansvar må være litt ydmyk og lyttende. Overkjøring og bedrevitenhet skaper bare misnøye. Det er en veldig driftig og oppegående gjeng her, og en god leder gir de ansatte den friheten de trenger for å løse oppgavene sine på best mulig måte. 

En spennende tid for ny anleggssjef

Det er en spennende tid å ta over sjefsstillingen på Steinskogen nå. Pukkanlegget har nemlig søkt om en arealutvidelse, som betyr at Steinskogen på sikt kan bli dobbelt så stort som det er i dag. 

– Det er nesten litt synd å slutte nå, for det er en veldig spennende tid for Steinskogen. Utvidelsen byr på mange nye muligheter og jeg tror stillingen min blir enda morsommere i årene som kommer. 

Etter 22 år i stillingen har Knut en god pekepinn på hvem han tror kan passe som sin arvtager.

– Dette er en utrolig fin og givende stilling som kan passe for mange. Har du erfaringen og en genuin interesse for å spille kollegaene dine gode og fungere som en tydelig, åpen og ærlig leder, tror jeg du kommer langt.

– I tillegg er det viktig at du faktisk er opptatt av bærekraft og å se etter nye og grønnere løsninger. Hele Franzefoss jobber ut fra en visjon om å være det beste valget for samfunnet, så du må kunne kjenne deg igjen i dette og ha lyst til å jobbe mot en grønnere fremtid. 

Bidrar gjerne som konsulent

Den avtroppende anleggssjefen legger ikke skjul på at det blir rart å våkne den første dagen som pensjonist. Etter fire dekader i samme bransje er han ikke helt klar for å gi seg brått. Han trekker frem tre ting han spesielt kommer til å savne: 

– Jeg kommer til å savne den sosiale biten, det å være med på å skape noe og at folk har forventninger til deg og kommer til deg for råd og sparring. Det er jo et veldig godt tegn at man nesten gruer seg til å slutte, men jeg gir meg på riktig tidspunkt og ser frem til mer fritid. Jobbe skal jeg gjøre uansett, men da blir det mer med mine egne ting. 

– Jeg er sikker på at vi får inn en flink, ny anleggssjef som havner i trygge hender. Du vil bli tatt godt imot, men jeg er ikke lukket for å bistå litt i overgangsfasen heller. Trengs det en seniorkonsulent er jeg alltid tilgjengelig, jeg, ler Knut. 

Vil du ta over stillingen til Knut? Søk på stillingen her!

Del dette innlegget
New call-to-action

Kontakt oss

Har du spørsmål, eller ønsker du et uforpliktende tilbud? Ta kontakt med oss, så kommer vi tilbake til deg så fort som mulig!