19. april 2022

Skal du friske opp gårdsplassen og hagen?

Del dette innlegget
Skal du friske opp gårdsplassen og hagen?
Franzefoss

Skrevet av:
Franzefoss

Anbefalt størrelse på singel/pukk for gårdsplass er 8/11 mm, men det finnes også mange forskjellige bergarter med ulike farger og nyanser til forskjellige bruk. Skal du oppgradere gårdsplassen og hagen kan det være en fordel å kontakte ditt lokale pukkanlegg for å høre hva som vil passe best for deg.

Gårdsplass og hage

Singel frisker opp både gårdsplassen og hagen. Det krever lite vedlikehold og er mer kostnadsvennlig og miljøvennlig enn mange andre løsninger som for eksempel belegningsstein og asfalt. Samtidig sørger singel fortsatt for å drenere overflatevann.

Mest vanlig og anbefalt størrelse er 8/11 mm når du skal legge stein på gårdsplassen. Den legger seg stødig og fint, og fester seg ikke under bildekkene eller skosålen så du unngår å dra det med deg inn i huset. Det finnes forskjellige størrelser som man kan bruke ellers i hagen, og begrepene pukk, stein, naturstein/dekorstein brukes også i disse sammenhenger.

Pass på at du har et godt og riktig underlag, og at du beregner mengde før du bestiller.

Les også: Den perfekte singelen til gårdsplassen

Variasjon

Stein til forskjellig bruk produseres fra mange forskjellige bergarter i mange farger og nyanser. Hør med ditt lokale pukkverk hva de har og hva som kan passe for deg og din hage. Ønsker du helt lys singel av gneis i grått og hvitt eller kanskje mørk grå basalt? Eventuelt vil du rett og slett gå for rød granitt? 

Sammen med Franzefoss finner du kanskje den perfekte løsningen for deg. Vi tilbyr hjemlevering av stein, sand, grus og (ved de fleste anlegg) jord i både løs vekt og i storsekk. Ved mange av våre anlegg kan du også hente selv. Kontakt ditt nærmeste anlegg og få mer informasjon om underlag, mengde, størrelse - og ikke minst tilgjengelige farger og nyanser. Det er ikke alltid vi kan garantere fargene, da våre anlegg kan oppleve variasjoner i den pukken som blir sprengt ut.

Våre pukkanlegg

***

På bilde i artikkelen finner vi fra venstre typene lys grå gneis (Vinterbro), mørk grå basalt (Steinskogen), hvit/grå/rød sandstein (Lierskogen) og rød/rosa granitt (Lyngås og Åros). 

 

 

Del dette innlegget

Kontakt oss

Har du spørsmål, eller ønsker du et uforpliktende tilbud? Ta kontakt med oss, så kommer vi tilbake til deg så fort som mulig!

Last ned guide til kildesortering

I disse sorteringsguidene har vi samlet informasjon om de avfallstypene du antagelig er kjent med dersom du jobber innen bygg og anlegg, lager, eller handel og eiendom.

Last ned her Next