Mottak av båtvrak

Det er gratis å levere båtvrak til Franzefoss. Vi kan også hente båten din gratis på utvalgte steder.

Bestill levering eller henting

Det er gratis å levere inn fritidsbåter til gjenvinning, og nå tilbyr vi gratis henting av båtvrak på utvalgte postadresser. Tast inn postnummer der båten står for å se om vi tilbyr gratis henting.

Gratis henting gjelder kun for fritidsbåter med skroglengde inntil 30 fot og totalvekt 1 - 6 tonn. For mindre eller større båter, og båter som befinner seg utenfor områder vi tilbyr gratis transport, ta kontakt for å få en god pris på henting.

Henting foregår mandag - fredag fra kl. 08:00 - 16:00. Du må være tilstede ved henting, og kunne fremvise ID-bevis (førerkort, bankkort, e.l.). Du blir kontaktet av sjåføren i god tid på forhånd.

Båten skal være tømt for væsker (drivstoff, septik og olje) og annet avfall som ikke tilhører båten. Franzefoss tar ikke ansvar for eventuell forurensning på stedet der båten har vært plassert.

Slik får du 1.000 kroner i vrakpant

Du kan få utbetalt 1000 kroner når du leverer fritidsbåten som båtvrak, gjennom Miljødirektoratets ordning for vrakpant.

Ordningen gjelder for fartøy til sports- og fritidsbruk med skroglengde inntil 15 meter (49,21 fot), uavhengig av totalvekt. Seilbrett, kano, gummibåt med skrog og kajakk inngår også i tilskuddsordningen. 

Skriv ut dette skjemaet og ta det med når du skal levere båten. Be om å få stempel eller signatur som en bekreftelse på at båten er mottatt, og legg ved denne når du søker om tilskudd på Miljødirektoratets elektroniske søknadssenter.

Mer informasjon og søknadsskjema finner du på Miljødirektoratet.no

 

Kontakt oss om båtvrak

 
Fyll ut skjema så vil vi kontakte deg.