Mottak/henting av båtvrak

Mottak/henting av båtvrak

Du kan få utbetalt 1000 kroner i vrakpant fra Miljødirektoratet når du leverer fritidsbåten til gjenvinning. Benytt anledningen til å kvitte deg med den gamle båten - enkelt, kostnadsfritt og miljøvennlig.

Ofte stilte spørsmål og svar

 

I enkelte av våre nærområder tilbyr vi gratis henting av gamle fritidsbåter og båtvrak. Du kan enkelt sjekke om vi kan hente båten din gratis. Benytt skjema som ligger på siden.

Om vi ikke tilbyr gratis henting der båten står, kan du avtale levering på et av våre mottak, eller sende en forespørsel på pris for transport. 

Tilbudet gjelder for fritidsbåter med skroglengde opp til 12 meter, maks bredde 2,99 meter og totalvekt 1-6 tonn.

For mindre eller større båter, og båter som befinner seg utenfor våre nærområder, ta kontakt for et godt tilbud på henting.

Henting foregår mandag - fredag fra kl. 08:00 - 16:00. Vi kjører faste ruter på faste dager, litt avhengig av etterspørselen. Når du har bestilt henting, vil vi sende deg en bekreftelse på hvilken dag vi kommer.
Nei, du behøver ikke å være tilstede, men vi trenger en kopi av førerkort/ID-kort og et bilde av båten der den er plassert. Dette kan du laste opp i bestillingsskjemaet.

Nei, men tanken må være tømt for drivstoff. Hvis dette ikke er gjort, og dette medfører forurensning på vei og miljø, blir du som båteier holdt ansvarlig. 

Franzefoss tar ikke ansvar for eventuell forurensning på stedet der båten har vært plassert.

Båten skal være tømt for septik, væsker og annet avfall som ikke tilhører båten. Det kan påløpe gebyr om ikke båten er tømt. Franzefoss tar ikke ansvar for eventuell forurensning på stedet der båten har vært plassert. 
Fyll ut skjemaet og fortell oss om båten i kommentarfeltet, så finner vi en løsning.
Fyll ut skjemaet og fortell oss om båten i kommentarfeltet, så finner vi en løsning.

Du kan få utbetalt 1000 kroner når du leverer fritidsbåten til et lovlig avfallsmottak som båtvrak, gjennom Miljødirektoratets ordning for vrakpant.

Slik gjør du 

1. Last ned, skriv ut og fyll inn skjema for levering av fritidsbåt
2. Finn ditt nærmeste mottak for små fritidsbåter, ta kontakt før levering
3. Frakt båten til nærmeste mottak og få skjema signert og godkjent av mottaker
4. Ta bilde av/scann skjemaet
5. Send inn for utbetaling av vrakpant

Kontakt oss