Rydd og Vask effektiviserte håndteringen av farlig avfall

Del dette innlegget
Rydd og Vask effektiviserte håndteringen av farlig avfall
Franzefoss

Skrevet av:
Franzefoss

Rydd og Vask leverer tjenester innen avfallshåndtering, flytting, rengjøring og håndverk til privatpersoner, bedrifter, borettslag og barnehager. Hva gjør en avfallshåndterer med det faktiske avfallet?

– Vi håndterer alle typer avfall, også en god del farlig avfall. Spesielt når vi rydder ut av dødsbo kommer vi over dette, som maling, lakk, lyspærer, lysstoffrør, rengjøringsmidler og batterier. Vi har stort sett vært innom alt du kan tenke deg og litt til, sier daglig leder Øistein Lund.

Å ikke sortere farlig avfall riktig er både farlig og ulovlig, men å levere avfallet til avfallsstasjoner kan være en omfattende prosess. I mange år leverte Rydd og Vask farlig avfall direkte til stasjonene hver eneste gang de hadde gjort et oppdrag. Lund forteller at det både var dyrt og tidkrevende.

– Det føltes unødvendig å måtte ta turen til en avfallsstasjon hver gang vi hadde et oppdrag som innebar farlig avfall. Det er ofte snakk om små mengder, og det tok lang tid å kjøre ut til en stasjon og fylle ut en deklarasjon. Det kostet også mye, understreker han.

Rydd og Vask har lenge vært kunde hos Franzefoss, og det var gjennom det langvarige kundeforholdet av bedriften ble tipset om et alternativ til alle kjøreturene: de kunne leie et miljøskap.

Samler opp avfall og får det hentet

Et miljøskap er et spesialisert avfallsskap designet for lagring av farlig avfall. Miljøskapet kan fylles med beholdere og funksjoner utfra hva hver enkelt bedrift har behov for.

Columbiskapet fra Franzefoss kommer med mange smarte funksjoner. Her får du blant annet en kum i bunnen som sikrer deg mot lekkasje, et brannslukningsapparat med selvutløser over en viss temperatur og god ventilering av gasser. Skapet tilpasses kundens behov og kommer i mange størrelser. Det var nettopp et Columbiskap Rydd og Vask gikk for våren 2023.

– Vi så at det var mye mer praktisk for oss å samle opp avfallet. Med Columbiskapet får vi kastet alle typer farlig avfall på samme sted, og kyndige folk fra Franzefoss tar seg av tømming, levering og deklarasjoner når vi gir beskjed om at skapet er fullt, sier den daglige lederen.

Lund forteller at de leier et skap fylt med de fleste av funksjonene Franzefoss tilbyr.

– Vi har dekning for alle typer farlig- og spesialavfall vi samler inn mest av. Det føles som en trygg og god løsning, spesielt med tanke på brann. Batterier er en stor brannfare, men her er vi sikret og slipper å tenke noe på det.

Han understreker at han tror et Columbiskap kan passe for alle type bedrifter som håndterer avfall.

– Jeg tror dette er en fin løsning for alle de som driver i det samme sjiktet som oss!

Del dette innlegget
New call-to-action