Der ingen skulle tro at noe kunne gro
Gruvegrønt
Microgreens, - dyrket og høstet i gruver
Våre microgreens dyrkes innendørs i et unikt miljø, nemlig i gamle gruver i Bærum. Den stabile temperaturen 365 dager, kombinert med LED belysning som vekstlys, gir oss en sjelden forutsigbarhet i produksjonen.
Produktene er basert på en bærekraftig produksjon der vertikaldyrking, kortreist, minske ressursbruken og miljøødeleggelser står sentralt.
Flere av de mest anerkjente restaurantene og kokkene i Oslo har fått øynene opp for microgreens fra Gruvegrønt. Rett og slett fordi det hever matopplevelsen med sine spennende smaker og unike utseender, og den bærekraftige produksjonen.
Bestill microgreens!
Se våre produkter
Her kan du se utvalget vårt, og gjøre bestilling via kontaktskjemaet. Vi tilbyr over 100 næringsrike mikrogreens til restauranter i Oslo-området.
Hva er micogreens?
Microgreens er en mellomting mellom spirer og krydderurter, og kan minne om karsen de fleste av oss lagde i løpet av barnehagetiden. Til microgreensproduksjon brukes flere frø, og vi høster avlingen tidligere enn i vanlig krydderurtproduksjon. Dermed blir smaken, næringstettheten og utseendet unik og spennende.
Det gjør at vi kan leke oss med farge og smak i produksjonen, og kan dermed utvikle microgreens tilpasset ønsker fra deg som skal bruke de.
Om Gruvegrønt
Tilfeldigheter skulle føre produksjonen av microgreens inn i Franzefoss’ gruver i Bærum. Da Franzefoss skulle bytte ut gamle lamper med LED belysning i gruven så de til sin store overraskelse at mose begynte å vokse. Kunne de store gruvene brukes til dyrking?
Samtidig var Kaera AS på jakt etter nye lokaler for å utvide produksjonen av microgreens. De hadde begynt i det små i en kjeller på Tåsen, og selv om de nå allerede var i større lokaler var de på utkikk etter noe unikt og utradisjonelt. Kaera forretningside var tuftet på å ta i bruk ugunstige lokaler for matproduksjon. De ønsket å nyttiggjøre gamle lokaler i byen som enten brukes til lite bærekraftige formål som parkering eller lager, eller at de står tomme.
Franzefoss og Kaera startet et pilotprosjekt sammen, og etter kort tid var de første «gruve-microgreens» klare for høsting.
Gruvegrønt eies av Franzefoss Utvikling AS (50%) og Kaera AS (50%).