Dette bør du lese før du leier container

Del dette innlegget
Dette bør du lese før du leier container
Franzefoss

Skrevet av:
Franzefoss

Vi gjør oppmerksom på at nye sorteringskrav eller andre endringer vedrørende kildesortering kan ha oppstått etter at dette blogginnlegget ble skrevet og publisert.
Står rydding av hus, hytte eller garasje på agendaen i sommer? Da kan dette være lur lesning for deg.

Som en av Norges største leverandører av gjenvinningstjenester ser vi en trend i at flere og flere velger å leie container når prosjekter i hus, hytte eller garasjen settes i gang. Med en container slipper du unna utallige turer til miljøstasjonen, slik at du kan ha fullt fokus på selve jobben, og kan la noen andre ta seg av transporten, - og at avfallet blir behandlet på best miljøvennlig måte.

Vi har flere ulike containere som er egent for private, men vår mest populære er åpen liftcontainer 10 m³.

Denne containeren er godt egnet til deg som har avfall du enkelt kan kaste opp i en container. Er det opprydding i hus eller hage, er som sagt denne containeren  praktisk. Den krever heller ikke så stor plass på gårdsplassen. 

 

Åpen liftcontainer. web

Hva er målene på åpen container 10 m3?

 • Høyde: 1,8 meter
 • Bredde: 2 meter
 • Lengde: 3,52 meter

Trenger du større container, eller container med praktisk bakluke? Her ser du oversikt over alle containerne våre.

 

Hva koster det å leie container?

Vi tilbyr fastpris på container 10 m³. Prisen vil variere ut ifra postkoden din - sjekk prisen her. 
I fastprisen inkluderes:

 • Leie av container i 4 dager utsett/henting
 • Transport
 • Tømming og avfallssortering

Eventuell bompassering kommer i tillegg. 

Det er viktig at containeren ikke fylles over kanten da sjåførene våre ikke har lov til å transportere overfylte containere med tanke på sikkerhet.  

Når det gjelder andre containere vil prisene variere ut ifra hva du skal kaste, og mengden. Den letteste måten å finne ut prisen på er å kontakte ditt nærmeste Franzefoss-anlegg via websidene eller ringe. Da møter du kundebehandlere som vil  finne den beste prisen til deg.

 

Hva er blandet avfall (restavfall)?

Blandet avfall er avfall som ikke er egnet til gjenvinning, eller som må sorteres før gjenvinning. Det er mottakskontrollører ved anleggene våre som klassifiserer avfallet visuelt. De sorterer hva som kan gå til materialgjenvinning, energigjenvinning eller deponi.

Det er viktig å huske på at blandet avfall ikke er «alt mulig». Det er visse gjenstander vi ikke ønsker oss sammen med blandet avfall på grunn av miljø og sikkerhet. Kaster du noe feil i containeren vil det føre til ekstra kostnad for deg som er kunde. 

Les også: Sortering av restavfall

 

Hva kan jeg ikke kaste i containeren?

 • Farlig avfall
 • Flytende avfall
 • Brann- eller eksplosjonsfarlig avfall
 • Matavfall (våtorganisk)
 • Medisinsk avfall
 • Impregnert treverk, kreosot- og asbestholdig materiale
 • Bildekk, EE-avfall, glass, vinduer og forurensede masser (stein, flis, betong)
 • Ugjennomsiktige søppelsekker (fargede søppelsekker)
 • Om du skal kvitte deg med isolasjon må det sorteres i gjennomsiktige sekker. Det samme gjelder gips.

Har du store mengder med avfall som er listet opp over kan du kontakte oss, slik at vi sammen finner en løsning for deg.

 

Hvorfor kan jeg ikke bruke fargede søppelsekker?

Brann på avfallsanlegg skjer alt for ofte, og et tiltak for å endre den trenden er å forby fargede søppelsekker. På den måten har sjåfører og mottakskontrollører større sjans til å oppdage avfall som kan føre til brann. Det er en stund siden Franzefoss Gjenvinning innførte forbud mot fargede søppelsekker, og vi ser at kunder på denne måten er nøyere med sorteringen før de kaster noe i containeren. Husk, et lite batteri i en radiostyrt bil kan forårsake stor brann der liv står i fare.

 

Hva er leveringstiden på en container?

Bestiller du to dager før du vil ha containeren levert er det stor sannsynlighet for at du får containeren til ønsket dato. Husk på at vi ikke leverer eller henter containere lørdag, søndag og helligdager.

 

Hva annet bør jeg tenke på?

Dersom du skal plassere containeren på offentlig grunn kan kommunen kreve gateleie, og det kan føre til ekstra kostnader for deg som er kunde. Informer oss om dette når du bestiller, så vil ditt lokale Franzefoss-anlegg bistå i prosessen. Dette gjelder hovedsakelig store byer som Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, og Kristiansand.

Åpen liftcontainer kjøres ut med liftbil som trenger 10 meter for å sette fra seg containeren. Bredde på eventuelle porter/passasjer må være minst 3 meter, og takhøyde minst 4 meter.

 

Hvorfor bør jeg velge å leie container fra Franzefoss Gjenvinning?

Det skal være enkelt å leie en container, og tidsbesparende for deg. Som kunde skal du være trygg på at containeren kommer til avtalt tid og hentes til avtalt tid – til den prisen du er lovet.

I Franzefoss er vi opptatt av å finne den mest miljøvennlige behandlingen av avfallet, og samtidig holde det totale klimaavtrykket nede. Transportavstand mellom gjenvinningsanlegg og behandlingsanlegg, type avfall og ikke minst mengde, er derfor faktorer som kan påvirke hvordan ditt lokale Franzefoss gjenvinningsanlegg behandler avfallet. Det mener vi er med å gjøre oss til samfunnets beste valg.

Del dette innlegget
Bestill container av oss idag!