Vi leverer løsninger for avfall og gjenvinning, pukk og grus

close
Oslo Maraton og Franzefoss har felles miljøfokus 1

Oslo Maraton og Franzefoss har felles miljøfokus

Når over 20.000 deltakere skal ha i seg mat og drikke langs løypa, ja da blir det søppel. Vi i Franzefoss er der for å gjør det enkelt for deg å kaste det du ikke vil ha i riktig avfallsbeholder. På den måten er du med på å gjøre Oslo Maraton så miljøvennlig som mulig.

Når du løper i Oslos gater 21.september er fokuset ditt på tid og puls, og det er nøyaktig hva du skal tenke på. Derfor har vi i Franzefoss gjort det enkelt for deg å kaste – for eksempel – plastglasset ditt riktig. Med tydelig merkede avfallsbeholdere burde sorteringen være lett. Enklere for deg, og bedre for miljøet.

Du vil se fire ulike typer avfallsbeholdere langs løypa og i målområdet:

  • Plast – Her skal plastemballasje og plastkrus kastes
  • Papp og papir – Her skal startnummer og pappkrus kastes
  • Restavfall– Her skal alt annet som ikke tilhører ovennevnte kastes
  • Pant – alle tomflasker som kan pantes

Økt sortering har en miljøgevinst

Gjenvinning av plast er spesielt viktig fordi det krever så mye som to kilo olje for å produsere en kilo plast. Plast kan gjenvinnes opptil ti ganger og fortsatt holde god kvalitet, og kan for eksempel være drikkeflasken eller plastkruset du holder i hånda.

Papp og papir blir blant annet gjenvunnet til nye drikkekartonger, aviser og skilleark. Ved å gjenvinne papir bidrar man blant annet til reduksjon av skogshogst.

Formålet med panten er å levere dette slik at det blir gjenbrukt i sin opprinnelige form. Én flaske som smeltes om til en ny flaske sparer energi tilsvarende 12 fulladinger av mobiltelefon.

Restavfall, som i prinsippet hvilken som helst avfallstype vil bli betegnet som dersom det kastes sammen, går til energigjenvinning. Det betyr at jo mer vi sorterer, desto mer får vi gjenvunnet og desto færre produkter må bli laget av nye materialer.

Er det én ting du skal ta med deg, så er det at sortering hjelper. I tillegg til at avfallsbeholderne vil være godt merket, vil flere fra Franzefoss være tilstede og hjelpe til slik at sorteringsgraden blir så høy som mulig.

Så, om du sørger for å kaste søppel i riktig avfallsbeholder skal vi i Franzefoss sørge for at avfallet går til gjenvinning. Det er nemlig lyden av bærekraftig fremtid.

arrow_backTilbake