Vi leverer løsninger for avfall og gjenvinning, pukk og grus

close
Nye biler med hjertestartere kan redde liv

Nye biler med hjertestartere kan redde liv

Vår transportør i Trondheim, Miljøstyring AS, har investert i nye biler med hjertestartere.

Onsdag fikk vår transportør på Lade, Miljøstyring AS, overlevert nye liftbiler. Det var ikke hvilke som helst liftbiler, men biler utstyrt med hjertestartere.

– Vi har alltid hatt hjertestartere på anleggene våre, og da en rørlegger hos oss ble reddet av en hjertestarter i sommer, kom vi på tanken at bilene våre burde være utstyrt med hjertestartere også, sier daglig leder i Miljøstyring AS, Per Olav Bjerkli.

Transporterer for Franzefoss

Miljøstyring AS kjører og henter containere for Franzefoss i Trondheim hver dag, og med hjertestarterne kan sjåførene bidra til å redde liv.

– Bilene våre kjører mye rundt til forskjellige anlegg og byggeplasser der det er mye folk. Det er en sikkerhet å vite at vi kan hjelpe til i alle bedrifter, og ikke bare i vår egen, dersom en hjertestans skulle oppstå, sier han.

Øker beredskapen

Det er Røde Kors som har levert hjertestarterne og kurset sjåførene i førstehjelp. De er glade for at Miljøstyring AS har investert i livreddende utstyr.

– Bilene beveger seg rundt i samfunnet, og øker beredskapen betraktelig. De tar ikke bare et ansvar for sine egne ansatte, men også for samfunnet rundt, sier undervisningsleder i Røde Kors, Rune Hyldbakk.

Å komme i gang med god hjerte- og lungeredning og rask tilgang på sjokk, kan redde liv og minske skadeomfanget, forteller Hyldbakk.

– At bilene er utstyrt med hjertestartere øker muligheten for folk til å overleve, sier han.

Tar samfunnsansvar

Franzefoss tar samfunnsansvar på alvor, og er glade for at transportørene gjør det samme.

– Dette er en måte å ta samfunnsansvar på, sier leder i Franzefoss Gjenvinning region midt, Synnøve Skorstad.

Hjertestarterregister

Nå jobber Røde Kors og Miljøstyring AS for at hjertestarterne i bilene skal bli registrert i det offentlige hjertestarterregisteret slik at alarmsentralen kan spore de opp dersom det er en ulykke i nærheten.

– Bilene våre er datastyrte, og vi skal få det innlemmet i hjertestarterregisteret. Det vil øke beredskapen enda mer, avslutter Bjerkeli.   

arrow_backTilbake