Nå har kantina blitt et naturlig samlingspunkt

Del dette innlegget
Nå har kantina blitt et naturlig samlingspunkt
Franzefoss

Skrevet av:
Franzefoss

Vi gjør oppmerksom på at nye sorteringskrav eller andre endringer vedrørende kildesortering kan ha oppstått etter at dette blogginnlegget ble skrevet og publisert.

For tre år siden var daglig leder i Franzefoss Gjenvinning, Trond Sørensen, på besøk hos Oslo Produksjon og Tjenester (OPT) – en bedrift som hjelper mennesker å komme ut i arbeid gjennom arbeidstrening eller varig tilrettelagt arbeid. Da ble han så misunnelig på kantina de hadde at han spurte om de kunne tenke seg å ta over kantina på Franzefoss’ største gjenvinningsanlegg på Haraldrud.

– Det har stor betydning for arbeidsmiljøet om ansatte har lyst til å møtes i kantina, snakke sammen og nyte god mat sammen. Derfor ble jeg veldig glad for at OPT var villige til å ta over kantina hos oss, sier Sørensen.

To heltidskokker

Franzefoss pusset opp kjøkkenet, og OPT ansatte én, og etter hvert to, kokker på heltid. På få måneder økte antall besøkende i kantina fra 30 til opptil 200 daglig.

– Maten her er veldig god og variert. Det er godt med frukt og grønt samtidig som vi alltid setter like stor pris på pizza eller annen kos på fredager. Det er alltid like koselig å treffe andre kollegaer i kantina i lunsjen, sier Tom Andresen, som er sjåfør på Haraldrud.

Servicen er også noe Andresen setter stor pris på.

– Du møter alltid et blidt menneske i kassen. De er også veldig serviceinnstilte, og lager med glede en egen bagett til deg om du ønsker det, sier Andresen.

Mat fra bunnen av

Rezo Saavedra er én av to de kokkene på kjøkkenet på Haraldrud. Hver uke setter han opp en variert meny med alt fra varmretter, baguetter, salater, desserter og kaker – alt laget fra bunnen av. Han merker at de ansatte setter pris på maten han lager.

– Vi har en sjåfør her som kjøper med seg varmmat hjem de dagene det er hans tur til å lage middag hjemme. Det er gjerne to dager i uka, sier han.

Utvidet tjenesten

Franzefoss er OPT’s største samarbeidspartner, og flere fra bedriften jobber allerede med ulike gjenvinningstjenester ute på anlegget på Haraldrud. På grunn av suksessen med kantina, har OPT nå utvidet tilbudet.

– Nå tilbyr vi kantine og catering som en egen tjeneste, og driver totalt fire kantiner. Det gjør at vi kan tilby arbeidsplasser- og trening til enda flere, sier administrerende direktør i OPT, Anne Kirsti Melhus.

Daglig leder i Franzefoss, Trond Sørensen, er også godt fornøyd med samarbeidet.

– Gjennom å bruke OPT tar vi samfunnsansvar, men det viktigste er at vi har fått kantina til å bli et samlingspunkt hvor ansatte kan komme å ha det koselig den halvtimen i løpet av dagen. Nå er problemet bare at maten er for god, avslutter Sørensen og ler.

Del dette innlegget
New call-to-action

Kontakt oss

Har du spørsmål, eller ønsker du et uforpliktende tilbud? Ta kontakt med oss, så kommer vi tilbake til deg så fort som mulig!