Vi leverer løsninger for avfall og gjenvinning, pukk og grus

close
Franzefossbyen solgt til SPG og Bakkegruppen AS

Franzefossbyen solgt til SPG og Bakkegruppen

Skal bli eldreboliger, barnehager og billigere boliger for unge og førstegangskjøpere.

Siden 2015 har Franzefoss samarbeidet med Bærum kommune om et planprogram for å regulere Franzefossbyen til boligbebyggelse. Nå har Scandinavian Property Group (SPG) og Bakkegruppen AS blitt enige med Franzefoss AS og Franzefoss Eiendom AS om kjøp av alle aksjene i Franzefossbyen AS.

– Vi har et meget godt samarbeid med Bærum kommune, og vi er veldig fornøyd med å få SPG og Bakkegruppen inn som utviklingspartnere i dette omfattende prosjektet, sier plan- og eiendomssjef i Franzefoss, Gaute Markussen.

Området på 125 mål ligger snaut to kilometer nord for Sandvika sentrum, og det forventes at man kan oppføre et volum på 100.000-120.000 BRA på tomten.

– Bærum er en av Norges mest attraktive kommuner, og kommunen vil ha et stort behov for ulike boligkonsepter i årene som kommer. Med vår bakgrunn som utvikler innenfor helse- og omsorgsektoren ønsker vi å tilføre eiendommen nye eldreboligkonsepter, samtidig som området trenger nye barnehager og billigere boliger for unge og førstegangsetablerere, sier Managing Partner i SPG, Knut Holte.

Franzefossbyen AS, Bakkegruppen og SPG vil i fellesskap arbeide med å få på plass en ny områdeplan, som forventes være ferdig behandlet høsten 2019.

arrow_backTilbake