Den perfekte singelen til gårdsplassen din

Den perfekte singelen til gårdsplassen din

Skrevet av Franzefoss
04. jun 2020 | 3 min read

Den perfekte singelen til gårdsplassen din

En gårdsplass er mer enn en parkeringsplass. Den er med på å smykke inn huset, og er gjerne førsteinntrykket du får av eiendommen. Så spørsmålet er: er det mulig å få en pen gårdsplass, som krever lite vedlikehold og som ikke koster skjorta? Ja, det er det, og i denne artikkelen forteller vi deg hvilken singel du bør velge.

8/11 mm – den mest populære singelen

Gårdsplass-singel, eller hagesingel om du vil, er den mest brukte på gårdsplass og på gangstier rundt huset. På fagspråket heter den 8/11 mm og er naturlig knust bergmateriale. Den ser pen ut, og legger seg stødig og låst på gårdsplassen. Et pluss er også at 8/11 mm ikke fester seg under skosålen, og dermed unngår du å dra med deg singel og støv inn i huset.

Les også: Hva er forskjellen mellom pukk og grus?

Fordelene ved å velge singel på gårdsplassen

Det er flere fordeler med å velge singel på gårdsplassen eller rundt huset, blant annet at det går mye fortere enn å legge asfalt eller belegningsstein. Har du først lagt 8/11-singel på gårdsplassen kan du senke skuldrene; denne singelen krever nemlig minimalt vedlikehold. Går du over med raken noen ganger i løpet av året har du en pen gårdsplass i mange år fremover.

8-11 mm inneholder ikke 0-stoffer og drenerer derfor overflatevann på en effektiv måte.  Samtidig er singel et billigere alternativ til belegningsstein eller asfalt.

Les også: Derfor er Franzefoss riktig valg når du skal kjøpe pukk

Hvor mye singel trenger jeg til gårdsplassen min?

For at vi i Franzefoss skal kunne hjelper deg med å finne ut hvor mye singel du har behov for, trenger vi å vite hvor mange kvadratmeter som skal dekkes (lengde x bredde = kvadratmeter – m²).

Du kan også selv regne ut hvor mye singel du trenger (kubikkmeter - m³).

Kvadratmeter (m2) x tykkelse (m) = antall m³  

Husk at et godt resultat alltid krever godt forarbeid, - uansett. Et velegnet underlag som subbus 0/8 eller 0/16 bør ligge såpass lenge at den har blitt hard før singel legges på, ellers trykkes singelen ned i subbusen. Dette er en god start for et godt og lengeværende resultat. Som nevnt bør singelen legges med en tykkelse på 5 cm (0,05m). Den kan komprimeres med en vibratorplate eller liknende om ønskelig. 

Trenger du singel til gårdsplassen din? Vi i Franzefoss står klar til å hjelpe deg! Vi tilbyr hjemlevering, og singel i storsekk. Ved noen anlegg kan du hente singel selv, men kontakt ditt nærmeste Franzefoss anlegg da dette ikke gjelder alle anleggene våre.

FINN DITT NÆRMESTE PUKKANLEGG

Andre leste også

Last ned guide til kildesortering

I disse sorteringsguidene har vi samlet informasjon om de avfallstypene du antagelig er kjent med dersom du jobber innen bygg og anlegg, lager, eller handel og eiendom.

Last ned her