matavfall Matavfall (våtorganisk avfall)

Kjøkken- og matavfall, eller våtorganisk avfall, omfatter organisk nedbrytbart matavfall og avfall fra næringsmiddelindustri, restauranter, catering, kantiner og kjøkken.

Kan inneholde:
Avfall fra produksjon av meieriprodukter, øl og mineralvann, frukt og grønt, samt bakervarer
Skrell, skrotter, grut, eggeskall, bein, nøtteskall, rekeskall etc
Skal ikke inneholde:
Emballasje (plast, glass, metall)
Bestikk og annet metall
Blomster og hageavfall
Treverk
Jord, sand eller grus
Tekstiler
Annet avfall

 

I Franzefoss er vi opptatt av å finne den mest miljøvennlige behandlingen av avfallet, og samtidig holde det totale klimaavtrykket nede. Transportavstand mellom gjenvinningsanlegg og behandlingsanlegg, type avfall og ikke minst mengde, er derfor faktorer som kan påvirke hvordan ditt lokale Franzefoss gjenvinningsanlegg behandler avfallet.

Det mener vi er med å gjøre oss til samfunnets beste valg.

 

Last ned sorteringsguide