Forside

Franzefossnavnet har lange tradisjoner. Navnet stammer fra Knud Frantzen. Han var en dansk spekulant med en del kongelige privilegier og som på 1600-tallet kjøpte opp de fleste gårder i Bærum, blant dem også Hamang gård hvor Franzefossen lå. Her har vært sagbruk og garveri før Franzefoss Kalkmølle ble etablert i 1919. Denne har vært grunnlag for Franzefoss Bruk a/s. Franzefoss Bruk ble i 2005 splittet i to i forbindelse med generasjonsskifte og selskapene Franzefoss Minerals AS og Franzefoss AS ble etablert.

Franzefoss AS viderefører Franzefoss Bruks pukk- og gjenvinningsaktiviteter gjennom selskapene Franzefoss Pukk AS og Franzefoss Gjenvinning AS samt utvikling av Franzefossanlegget gjennom selskapet Franzefossbyen AS. Sistnevnte som en bærekraftig etterbruk av en virksomhet som har betjent lokalmiljøet med kalk, pukk, betong, asfalt og gjenvinningsaktiviteter i nesten 100 år. Les mer >

Siste nytt

 

Ledig stilling som formann produksjon av avfallsbrensel

Produksjon av Foredlet Avfalls Brensel (FAB) er et satsingsområde i Franzefoss Gjenvinning. Til vårt anlegg på Haraldrud i Oslo søker vi nå en inspirerende leder med maskinteknisk erfaring som kan ta ansvaret for at kveldsskiftet med våre operatører fungerer optimalt.
Les mer >

Vi søker operativ leder med erfaring fra produksjon

Avdelingsleder asfalt skal i samarbeid med øvrige i teamet være operativ og sørge for at produksjon i asfaltverket ivaretas.
Les mer >

Vi søker mekaniker til vårt gjenvinningsanlegg på Haraldrud i Oslo

Hovedansvaret til våre mekanikere er å utføre vedlikehold og reparasjoner på produksjonsutstyr, rullende materiell og containere for hele regionen.
Les mer >

Vi søker allsidig maskinfører til pukkverket på Lierskogen

Operatør pukkverk skal i samarbeid med de øvrige i teamet sørge for at uttak, produksjon, vedlikehold og opplasting av produkter i pukkverket ivaretas. Du vil ha en viktig rolle i prosessen med fremstilling av ferdige produkter.
Les mer >

Franzefoss støtter TV-aksjonen 2016

Franzefoss gir i år 100.000 kroner til TV-aksjonen.

Les mer >

Norsk Vekstjord AS endrer navn til Grønn Vekst Norge AS

Selskapet Norsk Vekstjord AS endrer navn til Grønn Vekst Norge AS, men beholder samme organisasjonsnummer 989848533 og kontonummer. Samtidig fusjoneres Grønn Vekst Vestlandet AS med Grønn Vekst Norge AS.
Les mer >

Situasjonen er under kontroll i Vassfjell pukkverk

18 personer ble uvel og fikk pustebesvær da de ble eksponert for gass i produksjonstunnelen under NRK-innspillingen av barne-tv-programmet «Litt av en jobb» i Vassfjell pukkverk i Trondheim i går ettermiddag. To av disse er ansatte i Franzefoss.
Les mer >

Alvorlig ulykke i Vassfjell pukkverk

Flere personer ble uvel og fikk pustebesvær i produksjonstunnelen under NRK-innspillingen av barne-tv-programmet «Litt av en jobb» i Vassfjell pukkverk i Trondheim i går ettermiddag. To av disse er våre egne ansatte.

Les mer >

Ikke bli et ufrivillig miljøsvin

Ikke bli et ufrivillig miljøsvin
Mange typer hagejord er skadelige for miljøet. Velger du Franzefoss kan du være trygg på at du tar vare på miljøet, plantene og økonomien samtidig.
Les mer >

Franzefoss utvider pukkverket på Vassfjell

Franzefoss utvider pukkverket på Vassfjell
Franzefoss Pukk AS har sendt inn forslag til Trondheim kommune om utvidelse av Vassfjell Pukkverk.
Les mer >
Samfunnets beste valg

Lokalmiljøene hvor vi er etablert skal oppleve Franzefoss som en lokal aktør med dialog mot skoler og utdanning. Innbyggerne skal føle seg trygge på at virksomheten drives på en trygg og miljømessig god måte.

Vi skal overholde alle krav som er pålagt oss av tilsynsmyndighetene, og våre ansatte skal ha en utviklende, trygg og sikker arbeidsplass. Vi skal være samfunnets beste valg.
Les mer >

Kvalitet og HMS

Ved all planlegging, organisering og gjennomføring av våre arbeidsoppgaver, skal helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet inngå som en integrert del av den samlede virksomheten.

Våre selskaper jobber etter internkontrollens lover, og vi søker på alle måter å oppfylle lovenes krav og intensjoner. Ved å jobbe systematisk med HMS skal alle ansatte få en trygg arbeidsplass i Franzefoss.
Les mer >